НОВИНИ

Клубната база на Ботев Пд официално бе преименувана на името на легендарния Никола Щерев - Старика

клубната база ботев официално преименувана името легендарния никола щерев старика
bnt avatar logo
от БНТ
11:48, 04.10.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

На специална церемония във вторник Ботев (Пловдив) официално преименува своята база в квартал "Коматево" на името на легендарния Никола Щерев – Старика. На събитието, което бе организирано и по повод 94-годишнина от първата шампионска титла на "жълто-черните", присъстваха на стотици привърженици, ветерани и общественици.

"Знаковото за нашия клуб събитие се състоя на 3 октомври – паметна дата за всички ботевисти, на която преди 94 години „жълто-черните“ печелят своят първа шампионска титла. Първа не само за „Ботев“, но и за Пловдив", написаха от Ботев (Пловдив).

На официалната церемония феновете на клуба имаха възможност да видят отблизо репликата на Царската купа, автентичен златен медал от спечеления финал срещу „Левски“ в София, както и оригиналната 24-каратова златна значка на Старика, дарена му от клуба през 1932 година, по повод отбелязването на 20-годишнината на „Ботев“ и 15-годишната дейност на Никола Щерев под жълто-черните знамена.

Кулминацията на вечерта бе „запалването“ на светлините на новите букви с името на Никола Щерев – Старика на фасадата на централната трибуна на комплекса.

Както е известно, от месец юни насам с решение на Общинския съвет на Пловдив клубната база на Ботев носи името на Никола Щерев. Инициативата по преименуването бе започната от Фондация "Жълто и Черно", които обявиха, че следващата им цел е изграждането на паметник на легендата на "жълто-черните" Динко Дерменджиев - Чико.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно заседание на Народното събрание
Извънредно заседание на Народното събрание
Областният управител на Бургас кани фирми да съборят незаконните сгради в Росенец
Областният управител на Бургас кани фирми да съборят незаконните сгради в Росенец