НОВИНИ

Коалиционният съвет обсъжда вариантите за управление на държавата

Александър Марков
от Александър Марков
12:06, 06.08.2020
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Очаква се Коалиционният съвет да обсъди как ще продължи управлението, след като вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че един от вариантите, които ще предложи на Обединените патриоти, е да се оттегли от поста.

На конференцията на ГЕРБ вчера премиерът и лидер на партията Бойко Борисов заяви, че е готов с варианти, включително и да се оттегли от поста, но да бъде запазено правителството, за да довърши мандата си до пролетта на 2021 г.

Борисов обаче подчерта, че все още не е взел решение и предстои разговор с коалиционните партньори - Красимир Каракачанов от ВМРО и Валери Симеонов от НФСБ, за да се търси изход от ситуацията.

Сред другите възможни варианти са оставка на кабинета в края на септември, за да може дотогава парламентът да приеме необходимите социално-икономически мерки за очакващите се тежки зимни месеци вследствие на пандемията.

Възможен е и вариант оставка с предсрочни избори и служебно правителство на президента Румен Радев, като премиерът Борисов вече заяви, че няма притеснения от служебно правителство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров ще е 14-и поставен на "US Open", ако участва
Григор Димитров ще е 14-и поставен на "US Open", ако участва
Плажът в Ахтопол - пренаселен с туристи
Плажът в Ахтопол - пренаселен с туристи