НОВИНИ

Коронавирусът блокира пътници и хора в хотели

bnt avatar logo
от БНТ
06:24, 26.02.2020 (обновена)
Чете се за: 01:05 мин.
Общество

Коронавирусът блокира все повече пътници по въздух и земя. Под принудителна карантина са поставени туристите в два хотела - на Тенерифе и в Инсбрук.

Носители на вируса в Европа все по-често се оказват италиански граждани или хора, пребивавали в Италия.

Американски войник от силите на Съединените щати в Сеул се е заразил с КОВИД 19. Общият брой на заразените в Южна Корея клони към 1200. Китай съобщи за нови 406 заразени през последното денонощие. В страната са арестувани и над 1500 души за продажба на фалшиви медицински маски. Задържаните са заплашени от доживотен затвор. Полицията залови повече от 31 милиона единици фалшиви продукти, произведени без да отговарят на националните и международните стандарти, заявиха китайските власти. Стойността на конфискуваната стока надхвърля 24 милиона долара.

Китай направи много, за да ограничи разпространението на коронавируса, но въпреки това той настъпва, признаха от Световната здравна организация. Броят на страните, в които се регистрират носители на КОВИД 19 нараства бързо. Ясна формула за справяне със ситуацията все още няма.

Брус Ейлард - ръководител на екип СЗО-Китай: Големият извод е, че светът чисто и просто не е подготвен, но трябва да се подготви много бързо. Най-важна обаче е мисловната нагласа: какво да предприемем и как ще се справим с контрола върху заразата.


На първо място паниката е излишна, напомнят от Световната здравна организация. Ограничаването на заразата в тесен кръг при установен носител на вируса е най-ефективния метод на този етап.

Австрия постави хотел в алпийския курорт Инсбрук под карантина, след като един от рецепционистите - италианец, работещ там, беше заразен с коронавируса и беше регистриран като един от първите случаи в страната.

Хора, пребивавали в Италия, са и първите заразени в Швейцария и Хърватия. В Алжир първият диагностициран носител на заразата също е дошъл от Апенините. Съседните на Италия страни все пак решиха да не затварят границите си с най-засегнатата от вируса европейска държава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес става ясно докога българското семейство ще остане затворено в хотела в Тенерифе
Днес става ясно докога българското семейство ще остане затворено в хотела в Тенерифе
Самолет с българи кацна на Летище София от Милано
Самолет с българи кацна на Летище София от Милано