НОВИНИ

Коронавирусът парализира и бизнеса с недвижими имоти

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 27.03.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Извънредното положение заради коронавируса стопира и пазара на недвижими имоти у нас. Брокери прогнозират спад в цените на апартаментите, но не знаят кога точно ще се случи това.

В момента в Русе сделки не се сключват, а нотариусите работят само при неотложни ситуации. Огледи на жилища почти не се правят. Заради коронавируса от посещения в апартаментите се притесняват както купувачите, така и тези, които продават имоти. Виртуалните огледи все още не са популярни сред българите. Оказва се, че и много от брокерите не са подготвени технически, за да ги предложат.

Кристиян Вълчев - управител на агенция за недвижими имот: „Спецификата на българина е свързана с това, че той иска да види имота, да измери, да види какво е състоянието му, околната среда около недвижимия имот и това е причината, поради която не могат да се извършват онлайн огледи, а също някои от фирмите, дори повечето, не могат да реагират така бързо на това, защото се изисква специална техника 360-градусовото заснемане изисква не обикновен фотоапарат или телефон, а доста по-специализирана техника.“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненци получават храна от акцията "Купи и дари"
Варненци получават храна от акцията "Купи и дари"
Изписаха пациент с коронавирус от болницата в Благоевград
Изписаха пациент с коронавирус от болницата в Благоевград