COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Коронавирусът повлия и на шоколада

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
23:20, 07.04.2020
Чете се за: 00:24 мин.
По света
Снимка: БГНЕС/Архив

Годината се очертава трудна за производителите на шоколадови изделия в католическия свят. Този Великден ще се празнува под карантина и се очертават големи загуби.

Повечето сладкари във Франция са подготвили продукцията си за Великден в началото на март, но карантината променя всичко. В един цех например, шоколадовите изделия са в хладилни стаи, а някои не са довършени, защото служителите са временно безработни.

Филип Корне - производител на шоколад: Всичко спря с началото на карантината.

Друг магазин, съществуващ от 1946-а и с опашки по това време на годината, сега е празен.

Натали Корне - производител на щоколад: Чакаме да видим дали нещо ще се промени.

Школадът представлява 20 процента от годишния оборт на сладкарите, затова загубите им тази година ще са значителни. Някои разчитат на продажби в интернет.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мисията на Мъск и НАСА е ключова за изпращането на туристи в Космоса
Мисията на Мъск и НАСА е ключова за изпращането на туристи в Космоса
По-топло и по-малко ветровито днес
По-топло и по-малко ветровито днес