НОВИНИ

Красимир Ципов, ГЕРБ: Бюджетът е реалистичен сценарий, който може да бъде променен

bnt avatar logo
от БНТ
09:57, 06.04.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Бюджетът е реалистичен сценарий, който може да бъде променен. Това са първите разчети на правителството и предложените мерки бяха за всички заинтересовани страни. Това заяви в "Денят започва" депутатът от ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов.

Според него "заклинанията" от страна на БСП, че управляващите искат да въвеждат диктатура, че искат да подготвят хората да живеят на кредит, не са в полза на обществото. ГЕРБ очакват диалог.

Красимир Ципов - депутат от ПГ на ГЕРБ: Готови сме да обсъдим всички разумни предложения. По-важно е да обърнем внимание на гражданите. По-адекватно е да се отпусне безлихвен кредит в рамките на три месеца 1500 лева. Всичките тези първоначални мерки е да бъде съхранен животът и здравето на гражданите. Тези първоначални мерки трябва да се разглеждат в този аспект.

Да подмогнем хората, които са засегнати, да подпогнем и бизнеса. Много важно е да кажем, че следим внимателно ситуацията. Ще има и възможност и фирмите да вземат кредит. Към този момент това са важните и необходими мерки, допълни още Ципов.

Относно предложението на БСП за връщане на депутатските заплати към нивата от 2016 година Ципов заяви:

Красимир Ципов - депутат от ПГ на ГЕРБ: Ние ще подкрепим нашето предложение за депутатските заплати. Замразяване към месец декември миналата година.

На въпрос дали очаква президентско вето върху актуализацията на бюджета той отговори:

Красимир Ципов - депутат от ПГ на ГЕРБ: Всичко може да очакваме от президента. Показа, че дори по време на криза няма диалог. Той не е обединител на нацията. Нашето очакване е, че ще наложи вето върху актуализацията на бюджета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи спад в броя на заразените в Ню Йорк
Първи спад в броя на заразените в Ню Йорк
Димитър Данчев: БСП няма да подкрепи актуализацията на бюджета
Димитър Данчев: БСП няма да подкрепи актуализацията на бюджета