НОВИНИ

Красимир Петров: Левски е може би най-добре играещият от тактическа гледна точка тим

красимир петров надявам стигнем първа победа сезона
Снимка: ФК Пирин Благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
15:41, 06.08.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Пирин Благоевград Красимир Петров определи Левски като един от най-добре играещите отбори в България в тактически план.

В неделя, 7 август, от 20.00 ч. Пирин гостува на Левски в мач от 5-ия кръг на Първа лига.

„Чакаме гостуването на Левски с нетърпение, защото това е предизвикателство за нашия отбор. Левски е може би най-добре играещият от тактическа гледна точка тим в България, воден от един от най-добрите треньори в страната в последните две десетилетия. Разбира се, че имаме своите сериозни кадрови проблеми, но ще се постараем да дадем максимума от своите моменти възможности. Ясно е, че Левски е фаворит, но не отиваме като обречени. Множеството отсъствия на основни играчи ще дадат възможност на нашите юноши от школата да покажат, че имат голямо бъдеще във футбола. Това наистина е добър шанс за тях“, заяви Петров в интервю за клубния сайт.

За предстоящото гостуване Пирин не може да разчита на няколко основни футболисти. Поради наказание извън групата остава защитникът Юлиян Попев, а поради травма двубоя пропуска капитанът Николай Бодуров. Нападателят Станислав Костов е извън плановете, тъй като все още се възстановява от травма на ръката. Срещата пропуска и другия основен нападател Преслав Йорданов, който е с контузия.

„Орлетата“ са с две поражения и две ремита до момента, а в последния мач отстъпиха на Славия на свой терен с 1:2. Заради участието си в турнира на УЕФА Лигата на конференциите Левски има само два изиграни шампионатни мача до момента – загуба срещу ЦСКА 1948 с 0:1 и победа с 5:0 срещу Спартак Варна.

Пирин и Левски изиграха приятелска среща преди началото на сезона в Самоков, която бе спечелена от „сините“ с 2:1. Левски е в серия от четири поредни победи над Пирин с резултат 3:0. Последният успех на „орлетата“ над този съперник в официален мач датира от февруари 2017 с 1:0 в Благоевград с попадението на Аймен Суда още в началото на двубоя.

Главен арбитър на предстоящия мач ще бъде Станислав Тодоров. Привържениците на Пирин ще бъдат настанени в Сектор Г на стадион „Георги Аспарухов“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Кодинов ще гребе във финала на 500 метра едноместно кану на Световното първенство
Ангел Кодинов ще гребе във финала на 500 метра едноместно кану на Световното първенство
Румъния изпрати 5 хеликоптера за ранените при катастрофата край Велико Търново
Румъния изпрати 5 хеликоптера за ранените при катастрофата край Велико Търново