НОВИНИ

Красимир Янков: Сега е време за консултативен съвет при президента

bnt avatar logo
от БНТ
07:51, 23.03.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Политика

Президентът наложи вето върху текстове, върху които ще се постигне консенсус. Сега не е време за мнозинство, сега трябва да се работи общо за мерките, с които да се реагира на тази криза. Предполагам, че ще се съобразим с президента, тъй като аргументите му са безспорни. Това каза в Сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Красимир Янков.

Според него прави впечатление, че мерките, които се прилагат до момента, са даване на правомощие на безконтролни хора. По думите му Министерският съвет е иззел функциите на Народното събрание и на президента.

Красимир Янков: Сега е време за КСНС при президента, където да се намери консенсус, за да не се стига до това усещане за напрежение. Хората търсят сигурност, в институциите, в държавата.

Янков беше категоричен, че още преди седмица е алармирал за това, което може да се случи с приемането на предложенията, свързани с т.нар. "спекула". Тя не може да бъде в общество с пазарна икономика. Това беше предложение на Корнелия Нинова и тесен кръг, каза депутатът от левицата.

Той призова за зелени коридори за доставки, за да няма дефицит.

Красимир Янков припомни за план от 2006 г., в който е разписано как да се действа в ситуации като сегашната, и който план предвижда щаб при епидемиологична обстановка да се оглавява от вицепремиер.

Цялото интервю вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брифинг на Националния оперативен щаб, 8 часа: 190 са заразените с COVID-19 у нас
Брифинг на Националния оперативен щаб, 8 часа: 190 са заразените с COVID-19 у нас
Затягат мерките срещу COVID-19 на Балканите
Затягат мерките срещу COVID-19 на Балканите