НОВИНИ

Кризисният щаб: 14 души са под наблюдение за коронавирус във ВМА

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
08:26, 27.02.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Здраве

Няма потвърдени случаи на коронавирус, всички тествани досега са дали отрицателни резултати. Много пациенти са настанени като подозрителни. Във ВМА за последното денонощие са настанени 14 души, 4 от тях чуждестранни граждани - португалец, японец, египтянин и италианец. Останалите са българи, които са свързани с рискови дестинации, с проявена клиника на вирусно заболяване.Това каза началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски на брифинг пред Военномедицинска академия.

В следобедните часове днес се очаква да излязат резултатите на тези пациенти.

Здрави са 22-те български деца и четиримата техни ръководители, които се прибраха с правителствения самолет от Италия. Създадена беше строга организация, със съдействието на МВнР и консулската служба, заедно със секретаря на щаба, който е извършил първоначалния скрининг на децата, каза Мутафчийски.

Той призова, ако се налага, да се говори за потвърдени случаи, тъй като има 10 000-15 000 непотвърдени случаи, на хора, които си стоят по домовете, след като са се завърнали от Европа.

Директорът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков каза, че през изминалото денонощие в страната са влезли 14 400 души и 12 100 превозни средства. На ГКПП "Калотина" е регистрирано лице, което пътува с товарен автомобил като втори шофьор, с повишена температура, което е наложило той да бъде хоспитализиран във ВМА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застудяване и валежи в следващите дни
Застудяване и валежи в следващите дни
Д-р Георги Миндов: Защитата с маска е за тези, които са в инкубационен период
Д-р Георги Миндов: Защитата с маска е за тези, които са в инкубационен период