НОВИНИ

Крум Зарков: Служебният кабинет е доказателство, че десни и леви могат да работят заедно

bnt avatar logo
от БНТ
22:33, 14.05.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният кабинет е доказателство, че десни и леви могат да работят заедно, когато са обединени от обща визия.

Това заяви в предаването "Панорама" депутатът от БСП Крум Зарков. По думите му това, което е необходимо на България, е подчертано лява политика.

Той коментира, че този кратък парламент не е могъл да се заеме с нито един съществен въпрос.

"Един парламент, избран в ситуация на тежка криза, включително политическа, защото тя започна лятото с пълната загуба на легитимация на едно управление, което отказа да си тръгне. Когато си избран в толкова тежка ситуация, имаш по-големи отговорности", посочи Зарков.

Според него в служебното правителство има експерти, готови да поемат отговорност и да работят под белега на почтеността. И техните биографии отговарят на постовете, които заемат.

"Атаката, която е към този служебен кабинет от първия му ден, показва колко болезнено една политическа сила се разделя с властта", обясни Зарков.

Заяви, че се радва, че Янаки Стоилов е приел да участва в служебния кабинет - не само заради личността, а и заради ресора, който поема - министър на правосъдието.

"В нашата партия няма дилеми по отношение на прокуратурата от протеста и по време на предизборната кампания. Ние сме поискали оставката на главния прокурор Гешев. Написали сме и какво трябва да се случи, че не само да се смени главният прокурор, а да не се стига до следващите проблеми", каза още Крум Зарков.

Вижте още от разговора във видеото.

Гледайте повече от разговорите в "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славия върви уверено към спасението
Славия върви уверено към спасението
ЕК срещу антисемитизма: Брюксел призова за бдителност
ЕК срещу антисемитизма: Брюксел призова за бдителност