НОВИНИ

Лео Меси: Искаше ми се Диего да ми връчи купата

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:00, 31.01.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
редица звезди поздравиха меси компания триумфа катар
Слушай новината

Капитанът на националния отбор на Аржентина Лионел Меси призна в интервю, че би искал легендарният Диего Армандо Марадона да му бе връчил трофея след спечелването на световното първенство по футбол в Катар.

"Албисалесте" триумфираха на Мондиала в Катар след драматичен успех с дузпи на финала срещу Франция, като за тях това беше първа титла от Мексико 1986, когато именно Марадона беше в състава на "гаучосите".

В интервю пред журналиста Анди Куснецоф Меси изрази съжаление, че Дон Диего не е успял да види спечелването на световната титла. Припомняме ви, че легендарният аржентинец си отиде от този свят през ноември 2020 година.

"Бих искал Диего да ми връчи купата или поне да види всичко това, да види Аржентина като световен шампион. Знам как обичаше националния отбор на нашата страна и това е всичко, което той искаше. Мисля, че от небето – както много хора, които ме обичат, ми дадоха сила. Дори аз да трябваше да избирам момента, щеше да е този. Това е краят на кариерата ми, затварям един цял цикъл от живота си. Постигнах всичко с националния отбор, както винаги съм мечтал. Постигнах всичко в кариерата си, индивидуално. Беше перфектният начин да кажа край на кариерата си. И стана уникално! Когато започнах с футбола, никога не съм си представял, че всичко това ще се случи. И достигането ми на този момент беше най-доброто, което мога да си пожелая. Нямам право да се оплаквам и не мога да искам повече. Спечелихме Копа Америка, сега и Световното първенство. Не остана друго", сподели Лео Меси, който след триумфа в Катар придоби легендарен статут в родната си Аржентина.

Звездата на ПСЖ се върна и към Мондиала в Близкия изток и по-конкретно към четвърфинала срещу Нидерландия, който "гаучосите" спечелиха след изпълнение на дузпи. След края на двубоя обаче Меси влезе в открит конфликт със селекционера на "лалетата" Луис ван Галл, като призна, че не е останал доволен от постъпката си.

"Знам какво казах на Ван Гаал, но емоцията от радостта ми дойде внезапно. Беше просто под влияние на момента. Не харесвам това, което направих. Не ми харесва и какво стана после. Но това са моменти на голяма нервност и всичко се случва много бързо. Затова понякога реагирам така", коментира Лионел Меси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всички документи за акциите на Пловдивския панаир отиват в прокуратурата
Всички документи за акциите на Пловдивския панаир отиват в прокуратурата
Каули Оливейра ще продължи кариерата си в Бразилия
Каули Оливейра ще продължи кариерата си в Бразилия