НОВИНИ

Левски и ЦСКА отлетяха заедно за подготвителните си лагери в Турция

Фактът, че "сини" и "червени" заминаха с един и същи самолет отвори място за любопитни коментари и от двата лагера

bnt avatar logo
от БНТ
15:41, 14.01.2024
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Вечните съперници в родния футбол Левски и ЦСКА отпътуваха заедно за своите лагери в Турция, където "сини" и "червени" ще се готвят за старта на пролетния полусезон в българското първенство.

Очаквано фактът, че двата тима пътуват с един и същи самолет предизвика редица любопитни коментари, като наставникът на "армейците" Нестор Ел Маестро бе запитан дали би седнал със своя колега от Левски Николай Костов.

"Пътувам доста и то с различни хора, така че това не е важно. Не мисля, че ще стоим един до друг с треньора на Левски, но ще имаме интересен разговор, ако това се случи, въпреки че аз предпочитам да гледам Нетфликс в самолета", заяви роденият в Сърбия специалист.

"Нямам приятели в Левски, не смятам да се сприятеляваме", коментира пък Джонатан Линдсет, за когото стана ясно, че вече ще носи екипа с №10 на гърба си за "червените".

Извън закачките Нестор Ел Маестро разкри още, че ЦСКА заминава за Турция с цел да "извлече най-доброто от всеки един ден" и допълни, че е наясно с факта, че в България контролите "имат по-голяма стойност"

"Всичко е нормално, няма нищо ново. Както във всяка подготовка опитваме да извлечем най-доброто всеки ден, да използваме всяка тренировка, за да се подобряваме възможно най-много. Тренирахме добре в София и сега отиваме за най-важната част от подготовката в Турция", заяви старши треньорът на "червените".

"Естествено най-важните мачове са тези, които ще бъдат в началото на сезона срещу Ботев Враца и Черно море. Тук в България приятелските срещи имат по-голяма стойност отколкото в Германия, което има и своите положителни страни. Всеки ден опитваме нещо ново, но това са най-вече детайли, а не нещо глобално", допълни той.

В същото време от лагера на Левски Патрик-Габриел Галчев заяви, че с всяка тренировка тимът надгражда, но в същото време отчете, че напусналите Роналдо и Андриан Краев ще липсват сериозно на "сините".

"Тренирахме два дни и сега отиваме за основната част в Турция. Важното е да няма контузии по време на тренировъчния лагер и да се върнем максимално подготвени. С всяка тренировка ние надграждаме. Получават ни се нещата в първите два дни и точно заради това са тези подготовки - да сме отделени всички заедно и да се подготвим максимално добре за следващия полусезон. Във всяка тренировка опитваме да надграждаме и да правим нещата, които изисква от нас треньорът. Вярвам, че сега сме по-добре, защото в началото нямахме голяма възможност да се подготвим", сподели роденият в Испания футболист.

"С Роналдо винаги много добре сме се разбирали и ще липсва на целия отбор със сигурност. Пожелавам му всичко най-добро. Адриан е основна част от тима и ще липсва много. Надявам да му се получат нещата в бъдеще, но това си е негово лично решение и аз му пожелавам късмет", каза още той.

Запитан какво мисли за това, че Левски и ЦСКА ще летят заедно, Патрик-Габриел Галчев отговори: "Ние сме професионалисти и абсолютно нищо лошо няма в това, че пътуваме заедно".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е движението между София и Перник в района на Владая
Възстановено е движението между София и Перник в района на Владая
Черноморец не остави шансове на Ямбол и се върна към победите в НБЛ
Черноморец не остави шансове на Ямбол и се върна към победите в НБЛ