НОВИНИ

Левски постигна минимален успех с 1:0 над Ботев Враца

Единственото попадение бе реализирано от юношата Преслав Бачев.

левски постигна минимален успех ботев враца
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 13.08.2023
Чете се за: 04:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски загря за реванша от третия квалификационен кръг с Апоел Беер Шева, като постигна трета победа за сезона. На “Георги Аспарухов” "сините" надделяха над Ботев Враца с 1:0 в среща от петия кръг на Първа Лига. Единственото попадение бе реализирано от юношата Преслав Бачев в 83-та минута.

Мачът започна с минута мълчание в памет на отишлия си от този свят вчера легендарен баскетболист Атанас Голомеев. Част от кариерата на Голомеев преминава именно в баскетболния Левски Спартак.

Иначе домакините очаквано започнаха по-активно срещата. Още във втората минута Краев, който играеше като централен защитник в този мач, засече от корнер. Ударът му обаче мина встрани от целта. Момчетата на Костов усилиха своя натиск, а Ел Джемили и Рикардиньо стреляха извън целта.

В средата на полувремето врачани разиграха продължително време и организираха постепенно нападение. То беше завършено от Чавдар Ивайлов, който шутира в аут.

Най-чистото положение през първата част Три минути по-късно зрителите на стадион "Георги Аспарухов" станаха свидетели на най-чистото положение до момента. Переа излезе очи в очи с Андреев и реши да комбинира със съотборник. Топката попадна в Красимир Тодоров, чийто удар бе избит в корнер. До почивката футболистите на Левски така и не стигнаха до опасна ситуация - 0:0.

За втората част Николай Костов направи три смени - Илиян Стефанов, Уелтън и Асен Чандъров замениха Патрик-Габриел Галчев, Ивелин Попов и Рикардиньо. В 56-ата минута Цунами остана на сантиметри от гола, тъй като се размина с центриране от корнер. Гостите отвърнаха с нов пропилян шанс. Този път Генов стреля опасно покрай противниковата врата.

Левски търсеше упорито гола. Илиян Стефанов също се отчете с два пропуска, докато Уелтън тормозеше отбраната на Ботев Враца по лявото крило. Именно след атака по този фланг падна попадението за столичани. Кордоба се бе включил в предни позиции, комбинира с Уелтън, който пусна центрира остро по земя. Избитата топка се озова в появилия се като резерва Преслав Бачев. 17-годишният юноша на клуба шутира безпощадно за 1:0.

До края на мача Ботев се опита да стигне до попадение, а Левски пропусна две-три възможности за бързи контраатаки.

"Емоциите са невероятни и неповторими. Досега най-доборот нещо в живота ми, което се е случвало. По-труден мач от обикновено. Опитахме се да играем нашата игра, не се получи и трябваше да променим нещо в атака и да вкараме гол. Всеки път, когато ми е даден шанс, трябва да го използвам по най-успешния начин. Това и направих. Голяма е разликата между Трета и Първа лига. Трябва да се адаптираш бързо, играеш и се надяваш да се получават нещата. Трябва да покажем същата игра и да реализираме шансовете си срещу Апоел. По-опитните винаги ни помагат, а останалото зависи от нас", заяви голмайсторът за "сините" Преслав Бачев.

Със спечелените точки Левски се изкачи временно на третото място в класиране. В четвъртък "сините" посрещат Апоел Беер Шева в реванша от третия кръг на Лигата на конференциите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Костов: Липсваше ни свежест, но все пак важна е победата
Николай Костов: Липсваше ни свежест, но все пак важна е победата
Челси и Ливърпул не успяха да се победят в зрелище на "Стамфорд Бридж"
Челси и Ливърпул не успяха да се победят в зрелище на "Стамфорд Бридж"