НОВИНИ

Левски ще опита да продължи победната си серия в Първа лига при гостуването си на ЦСКА 1948

Двубоят на стадион "Витоша" в Бистрица започва в 17:30 часа.

цска 1948 обърна левски насред герена отново победи старта сезона първа лига
bnt avatar logo
от БНТ
09:56, 07.11.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА 1948 посреща Левски в интригуващ сблъсък от Първа лига. Двубоят на стадион "Витоша" в Бистрица започва в 17:30 часа. Главен съдия на срещата е Драгомир Драганов.

ЦСКА 1948 приема "сините" от позицията на седми в класирането, като отборът на Николай Панайотов няма поражение от един месец насам. Домакините записаха победа над Левски на старта на сезона - през юли на "Герена" с 2:1, когато с голове на Педриньо от дузпа и Елитон постигнаха обрат над тима на Николай Костов.

От състава на ЦСКА 1948 отпада за двубоя бразилският централен защитник Елитон, който получи червен картон срещу Локомотив (Пловдив) и изгоря за две срещи. Другите асове в тима на Панайотов обаче са на линия - Ивайло Чочев, Георги Русев, Даниел Наумов, Антонио Вутов, Никола Илиев, Симеон Петров, Педриньо и пр. Трайно заради контузия от състава отсъства бившата звезда на Черно море Евгений Сердюк.
Левски продължава да бъде без своята голяма звезда Уелтон. Бразилското крило се контузи в мача с Черно море на "Герена", след което "сините" загубиха пет точки - загуба от Берое и нулево реми с Арда (Кърджали).

Очаква се в Бистрица Костов да пусне в игра Джавад ел Джемили. Испанското крило с марокански корени имаше травма, заради която пропусна мачовете с Берое и Арда. На линия са още Андриан Краев, Асими Фадига, Роналдо, Пламен Андреев и т.н.

Историята на съперничеството между ЦСКА 1948 и Левски в Бистрица показва, че сблъсъкът е непредсказуем - "сините" имат победа с 2:0 под ръководството на Станимир Стоилов, но имат и загуба с 0:1, когато начело на "червените" беше Любослав Пенев. През пролетта пък отборите, водени тогава от Тодор Янчев и Елин Топузаков, направиха зрелищно 2:2 - за ЦСКА 1948 реализираха Ивайло Чочев и Парвизджон Умарбаев, а за Левски - Рикардиньо и Уелтон.

Черно море посреща Арда с амбиции за връщане на лидерството в Първа лига

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболните ултраси в Унгария: Решението на БФС е срамно, футболът е нищо без фенове!
Футболните ултраси в Унгария: Решението на БФС е срамно, футболът е нищо без фенове!
Васил Терзиев: Много от безобразията на изборите са в мой ущърб
Васил Терзиев: Много от безобразията на изборите са в мой ущърб