НОВИНИ

Личните лекари в Пловдив започват имунизации на децата

bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 21.04.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

До ден-два общопрактикуващите лекари в Пловдив ще започнат да имунизират най-малките си пациенти. В момента се уточняват графиците, за да няма събиране на различни потоци пред кабинетите.

Държавната болница в града вече приема пациенти за планови операции и лечение. Там приемът на онкоболни и спешни случаи не беше спиран нито за ден.

Доктор Сотиров трябва да имунизира само 10 деца и бързо ще се координира с всички родители, но в практиките на неговите колеги педиатри това ще отнеме повече време.

Д-р Костадин Сотиров - председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив: Досегашната практика всеки пациент да идва и да чака понякога с часове в коридора вече не може да съществува. Връзката с пациентите е двустранна, ние им звъним и те ни звънят, за да може да определим часове. Всеки лекар знае колко време ще му е необходимо за всеки пациент.

Общопрактикуващите лекари настояват да се уточни дали ще се правят и реимунизации на по-големите деца и възрасните. А болниците в града започнаха да приемат пациенти, които не са спешни. Над 60% от пациентите на клиниката по урология в УМБАЛ Пловдив са планови болни.

Д-р Димитър Шишков, завеждащ клиниката по урология в УМБАЛ Пловдив: Тези болни държим връзка с тях и те с нас съответно, в момента в който разбраха че карантината започва за плановите операции да отпада и за плановия прием и прегледи, те самите започват да си идват. Така че, очаквам до утре да бъдем препълнени, тъй като хората са чакали дълго време да влязат за операции и за лечение.

Приемът се осъществява при строг контрол от лекар още на входа на здравното заведение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков в Бургас
Мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков в Бургас
КЕВР проверява "Топлофикация София" за завишени сметки за парно през март
КЕВР проверява "Топлофикация София" за завишени сметки за парно през март