НОВИНИ

Локо Пд и Ботев Враца не излъчиха победител

локо ботев враца излъчиха победител
bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 12.02.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив Пловдив завърши 0:0 с Ботев Враца в двубой от 19-ия кръг, който се игра на "Лаута". С този мач официално бе открита новата трибуна "Бесика".

Първата интересна ситуация дойде в 11-ата минута. Матеус напредна по левия фланг и подаде към Петър Витанов. Халфът бе около мястото, където се изпълнява дузпа и шутира с десния крак, но високо над гредата.

Малко след това Витанов спря топката за Пиер Зебли и той отправи удар, който бе спасен от вратаря Костов. При добавката капитанът Димитър Илиев прати топката в мрежата, но попадението правилно бе отменено заради засада.

В 58-ата минута гостите можеха да открият резултата. Маринов шутира от границата на наказателното поле, но топката се удари в тялото на друг футболист и се насочи към вратата. Излезлият леко напред Динко Хоркаш обаче показа отличен рефлекс и изби в корнер.

Малко след това Джовани изведе Бабакар Дион сам срещу вратаря, но нападателят загуби равновесие и не успя да отправи силен удар.

До края на двубоя Джовани опита 3-4 пъти да обстрелва вратата на Ботев, но вратарят Красимир Костов се намесваше адекватно. Шут на Ивайло Димитров - Косъма мина на педя над гредата, а веднъж удар на Димитър Илиев от 8-9 метра бе блокиран от защитник на гостите.

По този начин „черно-белите“ остават на четвърта позиция в класирането с актив от 34 точки, с 2 повече от петия Славия, докато Ботев (Враца) излезе еднолично на 12-то място в подреждането с 16 пункта, изпреварвайки с точка тима на Септември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Престъпност край руините: Арести на виновни за срутените сгради в Турция
Престъпност край руините: Арести на виновни за срутените сгради в Турция
Кристалина Георгиева: Земетресението има значително отражение върху турската икономика
Кристалина Георгиева: Земетресението има значително отражение върху турската икономика