НОВИНИ

Локомотив Калининград и Радо Арсов пропуснаха да затворят финалната серия за титлата в Русия и ще играят пети решителен мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:06, 25.04.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
локомотив калининград радо арсов пропуснаха затворят финалната серия титлата русия играят пети решителен мач
Слушай новината

Отборът на Локомотив Калининград, воден от българския специалист Радослав Арсов, пропусна първия си шанс да спечели титлата във волейболното първенство на Русия за жени, губейки от Динамо Казан с 2:3(25:15, 26:24, 19:25, 19:25, 17:19) гейма като домакин в мач №4 от финалната серия.

По този начин момичетата на Зоран Терзич изравниха общия резултат в сблъсъка и при 2-2 успеха си върнаха домакинското предимство за решителния пети двубой, в който ще бъде определен носителят на златните медали.

Волейболистките на Радо Арсов обаче определено могат да съжаляват дълбоко, че не стигнаха до триумфа още тази вечер пред своите фенове в Калининград, след като пропиляха аванс от 2:0 гейма, включително и мачболи в тайбрека на срещата.

Мачът стартира отлично за Локомотив, който спечели убедително първата част с 25:15, а във втората демонстрира хладнокръвие, за да я измъкне след 26:24.

Гостите от Казан отговориха на предизвикателството и взеха следващите два сета с по 25:19, за да изравнят резултата в двубоя и да го вкарат в тайбрек.

В решителния пети гейм домакините имаха предимство в точките от самото начало, но пропуснаха три възможности да затворят сблъсъка и да се поздравят с титлата, а в крайна сметка състезателките на Динамо издебнаха своя миг и след 19:17 се добраха до крайния успех.

Така спорът за титлата в Русия ще бъде решен в една последна пета среща, която ще се проведе в Казан идния понеделник (29 април).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентарната комисия по култура и медии прие на първо четене промените в Закона за хазарта
Парламентарната комисия по култура и медии прие на първо четене промените в Закона за хазарта
Белослава Кръстева постигна пети успех на европейското индивидуално първенство по класически шахмат за жени
Белослава Кръстева постигна пети успех на европейското индивидуално първенство по класически шахмат за жени