НОВИНИ

Лудогорец и ЦСКА излизат един срещу дерби, в което победата изглежда задължителна, Левски ще търси три точки срещу Ботев Вр

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:55, 13.08.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
лудогорец цска излизат един дерби победата изглежда задължителна левски търси три точки ботев
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Петият кръг в българската Първа лига продължава днес с още два интригуващи сблъсъка, като несъмнено погледите ще бъдат насочени към Разград, където шампионът Лудогорец посреща своя подгласник от миналия сезон ЦСКА.

В ранния двубой от програмата пък от 18:45 часа Левски приема състава на Ботев Враца в мач, в който "сините" ще търсят завръщане на победния път в първенството след загубата от Локомотив Пловдив в последния кръг.

Все пак футболистите на Николай Костов ще имат едно наум и за предстоящия реванш срещу Апоел Беер Шева в турнира Лига на конференциите идния четвъртък, а неприятната новина за наставника е продължаващото отсъствие на контузените Кристиан Димитров и Жереми Петрис, към които вече се присъедини и Марин Петков.

В същото време Ботев Враца пристига на "Герена" в много лошо настроение, тъй като в последните си два мача момчетата на Даниел Моралес загубиха съответно с 0:4 от Локомотив Пловдив и 0:5 от Лудогорец и ще се опитат всячески да прекъснат тази крайно негативна серия.

Гвоздеят в програмата на кръга обаче ще бъде на "Хювефарма Арена" в Разград, където от 21:15 часа предстои дербито Лудогорец - ЦСКА.

И в двата отбора не липсват проблеми, като домакините допуснаха неприятна загуба от Астана през седмицата след лоши изяви в отбрана и със сигурност тази вечер Ивайло Петев ще се надява да види различно лице от своя тим.

Евентуален успех за "орлите" може да се окаже ключов и за предстоящия реванш срещу казахстанците следващия четвъртък, който може да гарантира на родния първенец участие в европейските клубни турнири поне до декември.

При ЦСКА ситуацията също е далеч от "розова". "Армейците" са със само една победа дотук през кампанията, но по-големият проблем пред клуба е генерално лошото представяне от началото на сезона.

Именно този неубедителен старт коства мястото на старши треньора Саша Илич, а на неговото място се завърна Нестор Ел Маестро, но това определено не доведе до очаквания резултат. Английският наставник със сръбски корени загуби тежко в дебюта си срещу Сепси, а впоследствие не успя да победи и Славия на стадион "Българска армия", което на пръв поглед прави победата днес в Разград задължителна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение със сила 5,6 удари бреговете на Филипините
Земетресение със сила 5,6 удари бреговете на Филипините
В Аржентина гласуват на национални първични избори за президент
В Аржентина гласуват на национални първични избори за президент