НОВИНИ

Лудогорец победи минимално Левски и го спря за третото място в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:34, 22.05.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
лудогорец победи минимално левски спря третото първа лига
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Шампионът Лудогорец завърши с победа своя сезон 2021/22 в българската Първа лига, надигравайки с минималното 1:0 като гост състава на Левски в среща от последния 31-ви кръг в шампионата.

Единственото попадение за разградчани реализира крайният бранител Сисинцо в 28-ата минута, когато натурализарният бразилец прати топката във вратата на Пламен Андреев след едно разбъркване в наказателното поле на "сините".

Домакините бяха много близо до изравняването на резултата шест минути по-късно, но удар на Илиян Стефанов бе отразен от стража на "орлите" Симон Слуга.

В самия край на срещата отново хърватският страж на Лудогорец трябваше да се намесва след удар с глава на влезлия като резерва за Левски 16-годишен играч Преслав Бачев.

Загубата беше първа за Левски като домакин през 2022 година, а освен това лиши "сините" и от третото място в крайното класиране, като в последния момент те бяха изпреварени от отбора на Ботев (Пловдив).

Със спечелената Купа на България обаче футболистите на Станимир Стоилов си гарантираха участие в Лигата на конференциите през следващия сезон, докато "жълто-черните" тепърва ще трябва да си заслужат мястото в Европа чрез баража срещу Берое.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пд се окичи с бронзовите медали след успех срещу Славия
Ботев Пд се окичи с бронзовите медали след успех срещу Славия
Сакари и Гоф с успешно начало в Париж
Сакари и Гоф с успешно начало в Париж