НОВИНИ

Любо Ганев: Мъжкият ни национален отбор може да побеждава, когато изпълнява силен начален удар

любо ганев
bnt avatar logo
от БНТ
13:23, 10.09.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Не започнахме добре първенството с изненадващата загуба от Испания, след това и от Хърватия, на практика загубихме шанс да можем да изберем по-лесна група и поток за осминафиналната фаза. Това каза президентът на БФ по волейбол Любо Ганев в предаването "Арена спорт" по повод представянето на мъжкия ни национален отбор на европейското първенство. България отпадна на осминафиналите след загуба от Франция с 0:3.

"Не успяхме да направим това, което можехме и което заслужавахме. За да побеждава нашият отбор, трябва 4-5 състезатели да играят много силно", заяви още Ганев.

Той е оптимист за бъдещето на мъжкия ни тим.

"Има много кадри, които идват отдолу, ще им трябва време да се напаснат като отбор. След квалификацията за Олимпийските игри след две седмици, ще знаем дали готвим отбора за следващия олимпийски цикъл. Трябва нужното време и ще видите, че този отбор ще започне да ни радва", обясни Ганев.

Той заяви, че след олимпийската квалификация ще стане ясно дали Пламен Константинов ще остане на поста си.

"Аз мисля, че трябва да очакваме в квалификациите една игра без напрежение. Казах на момчетата да се борят, защото нищо не се знае. Ние когато играем без напрежение, може пък да заиграем по-добре. Българският отбор може да побеждава само, когато изпълнява силен начален удар", заяви Ганев.

Той заяви, че не може да каже дали Теодор Салпаров ще остане в състава на националния отбор и обяви, че селекционерът на тима ни Пламен Константинов ще обяви до часове имената на волейболистите на които ще разчита за олимпийската квалификация.

Любо Ганев заяви, че женският ни национален отбор е изпълнил две от поставените три цели.

"Жените успяха да останат в Лигата на нациите, успяха да достигнат до четвъртфинал на европейското първенство, остава им най-трудната цел, участие в олимпийската квалификация, където групата е доста по-силна от тази на мъжете, шансовете ни са минимални, но това не означава, че трябва да отидем там и да се предаваме. Момичетата са много задружни, играят една за друга, което е разковничето за успех, изпълняват всичко, което треньорския щаб им казва, раздават се на игрището, така че поздравления за момичетата. Надявам се да ни зарадват с добри мачове на олимпийската квалификация", коментира Любо Ганев.

Той отправи благодарности към публиката във Варна, която е подкрепяла мъжкия ни тим в зала "Конгресна".

"Поклон пред феновете, съжалявам, че не можахме да ги зарадваме, продължавайте да ги подкрепяте, момчетата имат нужда от вас, това им дава криле", завърши Ганев.

Вижте целия разговор във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Индия официално предаде председателството на Г-20 на Бразилия
Индия официално предаде председателството на Г-20 на Бразилия
БК Латина с Алипиев и Младенов в състава си стартира с победа сезона в Италия
БК Латина с Алипиев и Младенов в състава си стартира с победа сезона в Италия