НОВИНИ

Максимални температури между 1° и 6° следобед - какво ще е времето за уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 26.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Не толкова студено беше тази сутрин, в сравнение с вчера. След минус 16°, днес минималната температура в София е минус 12°, а на морския бряг – около минус 2°. По-високи ще бъдат и максималните температури, между 1° и 6°, в комбинация с умерен северозападен вятър. Ще има променлива, често значителна облачност, но ще бъде почти без валежи.

У утре затоплянето ще продължи. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София - около минус 3°, а максималните – от 2° до 7°. Ще духа умерен вятър с посока от запад-северозапад. Облачността ще се разкъсва и намалява, по-съществено в следобедните часове.

По Черноморието облачността ще е променлива. Вятърът ще умерен, но с посока от запад, а вълнението на морето ще е слабо. Облачно обаче ще е в планините, като повече слънце ще има в следобедните часове. На отделни места ще прехвърчи и слаб сняг.

Вятърът ще е умерен от северозапад. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат между минус 6 и минус 3 градуса.

С променлива облачност ще е времето не само у нас, но и над по-голямата част от Балканите. Слънчево ще е над южните части от полуострова, но ще е по-студено от обичайното. Слънчево ще е и над по-голямата част от Пиренеите, както и в много райони във Франция. На много места в останалата, по-голяма част от континента, ще има валежи и от дъжд, и от сняг.

В петък затоплянето ще продължи и на места ще има стойности над 10 градуса. През почивните дни ще остане ветровито и по-често облачно, но без съществени валежи. След временно понижение на максималните температури в събота - в неделя отново ще тръгнат нагоре.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спазиха ли депутатите новите правила за достъп до парламента със зелен сертификат?
Спазиха ли депутатите новите правила за достъп до парламента със зелен сертификат?
Бойко Борисов: ГЕРБ ще подкрепи разполагането на натовски военни сили в България
Бойко Борисов: ГЕРБ ще подкрепи разполагането на натовски военни сили в България