НОВИНИ

Максимални температури от 15° до 20° днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 19.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Времето
Слушай новината

Днес ще бъде още малко по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури от 15° до 20°. Ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб северозападен, в Източна България и по Черноморието - североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, а сутринта - студено, с минимални температури между 2° и 7°, а в низините, котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена от мъгла или ниска облачност.

През деня ще бъде слънчево. В източните райони ще се появи слаб южен вятър. Максималните температури ще бъдат с още градус-два по-високи - между 16° и 21°, по Черноморието – около 16° - 17°. Ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места с ниска облачност или мъгла. След обяд ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Вълнението на морето ще остане 1 - 2 бала, което съответства на височина на вълните до около половин метър.

Слънчево ще се задържи и утре времето в планините. Вятърът ще е слаб, с посока от северозапад, по най-високите върхове – от север.

Температурите ще се повишат с още няколко градуса, в сравнение с днес, и максималните в курортите ще са от 7° на Алеко, 10 - 11° в Пампорово и Боровец до 14° в Банско.

Освен у нас предимно слънчево ще бъде и на Балканите, както и над Западното и Централното Средиземноморие. В повечето райони от Западна, Централна и Северна Европа ще бъде ветровито, на места и с превалявания, а в северните райони на Скандинавския полуостров и Европейска Русия се очакват обилни снеговалежи и виелици.

През следващите дни до събота ще преобладава слънчево време, а затоплянето ще продължи. Сутрин на места е възможно да се образува мъгла. През почивните дни през страната ще премине студен атмосферен фронт – вятърът ще се усили, облачността ще се увеличи, отново ще има валежи от дъжд, а температурите ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставиха в ареста бащата на загиналите деца при пожар във Варна
Оставиха в ареста бащата на загиналите деца при пожар във Варна
Уволниха треньор по американски футбол, отказал да се ваксинира
Уволниха треньор по американски футбол, отказал да се ваксинира