НОВИНИ

Максималните температури ще са между 7° и 12°

bnt avatar logo
от БНТ
20:59, 23.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Времето
максималните температури 7deg 12deg

През нощта и утре ще има разкъсана облачност, която след обяд от север ще започне да намалява до слънчево. Температурите във вторник сутрин ще са предимно между минус 2° и 3°, дневните, обаче ще се понижат спрямо днешните и ще са между 7° и 12°. Ще се появи слаб, в източната половина на страната умерен вятър от север-североизток, по-ветровито ще е по морския бряг.

И в планините облаците ще намаляват и слънцето по-често ще се показва, вятърът ще е умерен и ще се ориентира от изток-североизток. По върховете и през деня температурите ще се задържат отрицателни, докато в Банско и Добринище към следобеда ще доближават 10 градуса, в Боровец и Пампорово ще е 5 градуса.

Поглед сега и към температурите на континента - във Франция и централноевропейските страни ще се задържи студено, докато в Северна Италия температурите ще се повишат. Повишение на температурите предстои и на Британските острови и южните райони на Скандинавския полуостров, като там ще бъде по-топло от обичайното. Валежи от дъжд ще има в Северозападна Испания, на Британските острови, в централните и южните райони на Скандинавския полуостров, както и над Южна Италия.

У нас през повечето дни до края на седмицата в планинските райони ще бъде слънчево и ще се затопля, докато в равнинната част от страната сутрин ще е мъгливо, а видимостта ще се подобрява в часовете около и след обяд. По-трайни ще бъдат мъглите към петък и събота по поречието на Дунав и в западната и централната част на Дунавската равнина. Дневните температури там ще остават по-ниски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 нарушения на противоепидемичните мерки в Русе за седмица
100 нарушения на противоепидемичните мерки в Русе за седмица
От първо лице: Да пътуваш и по време на пандемия
От първо лице: Да пътуваш и по време на пандемия