НОВИНИ

Максималните температури ще са от 7° до 12°

bnt avatar logo
от БНТ
20:57, 24.11.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Времето

С температури под нулата ще започне утре денят в повечето райони от страната. Очакват ни минимални стойности между минус 4° и 1°, на морския бряг - около 3° - 4°. На много места в низините, около водните басейни, включително и по Черноморието, ще има мъгли и ниска облачност.

През деня видимостта почти навсякъде ще се подобри и в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Максималните температури ще останат без съществена промяна, в сравнение с днес, в интервала от 7° до 12° .

В планините ще е слънчево. В сутрешните часове върховете в западната половина от страната ще са в мъгла, която бързо ще се разсее. Температурите там ще останат отрицателни през целия ден - от минус 4 до минус 1 градуса, а в курортите - от 1° на Алеко, около 6-7 в Боровец и Пампорово, до 8° в Банско и Добринище. Ще духа умерен североизточен вятър.

В Русия и в северните части от Скандинавския полуостров ще продължи да вали сняг. Валежи от дъжд ще има на Британските острови и в Испания. Останалата, по-голяма част от континента, включително и Балканския полуостров, са под влияние на обширен антициклон и там ще преобладава слънчево време, на много места със сутрешни мъгли.

Предупреждение за опасно намалена видимост е в сила утре в Германия, Словакия, Унгария, както и северозападните части от Балканите, където ще има и превалявания.

В по-голямата част от полуострова в следобедните часове ще бъде слънчево. Ще започне и затопляне.

У нас, и в близките дни, в планинските райони ще бъде слънчево и все по-топло. В равнинните части от страната сутрин на много места ще бъде мъгливо, но в през деня видимостта ще се подобрява. Температурите сутрин ще бъдат около нулата, следобед - от 9°до 14°, съществено по-ниски в районите с трайни мъгли. Очакванията са в неделя облачността да се увеличи. Не са изключени и превалявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отварят магазини, театри и музеи във Франция от 28 ноември
Отварят магазини, театри и музеи във Франция от 28 ноември
Бургаската полиция задържа двама телефонни измамници
Бургаската полиция задържа двама телефонни измамници