НОВИНИ

Мълчалив протест и бдение в Сливен след смъртта на 19-годишен младеж, загинал при гонка

bnt avatar logo
от БНТ
23:12, 27.11.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Мълчалив протест и бдение в Сливен след смъртта на 19-годишен младеж, загинал при гонка с автомобили.

Инцидентът е от миналата неделя, когато Петър Досев заедно с баща си отишли на среща с мъж, който предната вечер се държал непристойно с приятелката му. На срещата обаче се появили трима въоръжени мъже с бухалка и пистолет.

Започнала гонка и автомобилът на пострадалите бил изблъскан от пътя, а колата им се ударила в дърво. Бащата е удрян с бухалка в главата от преследвачите след катастрофата, а 19-годишният Петър е тежко ранен. Издъхнал напът за болницата.

Събралите се на протеста близки и приятели на младежа настояват за задържане и на другите двама участници в гонката и за справедливо наказание. Заявиха още, че разполагат с информация, че заподозрените ще избягат извън страната и искат това да се предотврати и те да бъдат моментално задържани.

"Което е най-справедливото. Аз тъй или иначе съм сянката винаги след тия хора. Където и да отидат няма къде, аз съм сянката, те да го знаят. Винаги ще съм след тях. Няма другаде къде. Аз друго нямам. Само те ми останаха", каза бащата на загиналото момче Десислав Досев.

"Искаме справедливост и да бъдем спокойни оттук-нататък за нашите деца в града, защото се случват постоянно някакви недоразумения, хулиганства, дори и дребни. В града няма никакво спокойствие спрямо децата ни", допълни жител на Сливен.

След инцидента единият от преследвачите е с постоянна мярка в ареста с обвинение за умишлено причиняване на смъртта на Петър Досев.

Репортер: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още европейски държави регистрираха случаи на новия вариант на COVID
Още европейски държави регистрираха случаи на новия вариант на COVID
Българските джудисти загубиха драматично от Франция на Европейското отборно първенство
Българските джудисти загубиха драматично от Франция на Европейското отборно първенство