НОВИНИ

Малко немско предприятие в Пловдив преустрои дейността си в подкрепа на медиците

немско предприятие пловдив преустрои дейността подкрепа медиците
bnt avatar logo
от БНТ
16:54, 06.04.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Регионални

Малко предприятие, специализирано в производството на ортопедични продукти за ветеринарната медицина в индустриалната зона на Пловдив от две седмици се е преустроило да произвежда медицински маски.

Управителката на фирмата Елица Георгиева, на която и двамата родители са лекари, е запозната от близо със спешната необходимост от средствата за защита при медиците в този тежък момент.

Георгиева договорила промяната с немските собственици, които поискали част от произведеното да се изнася и за Германия, но управителката ги убедила, че в България нуждата от качествени медицински маски е много голяма. Част от работниците във фирмата, които са по-възрастни или с хронични заболявания са пуснати в отпуск, но другите са включени в новото производство.

За поръчките, доставката на материалите и разпределението на готовата продукция за болници и аптеки се занимава фирма партньор. Всички детайли от маските са сертифицирани. Те са водонепропускливи, а в същото време и дишащи, което позволява носенето им в продължение на 8 часа. Произвеждат се по 700 маски дневно, с тенденция за повишаване на бройката. Предстои да се започне производство и на работно облекло.

„Освен респекта и уважението, които изпитвам към лекарската професия, искам да добавя и частица вяра, която да предам – не сте сами! Бъдете здрави и се пазете!“, споделя Елица Георгиева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН и КЗП с препоръки към родителите, които са предплатили частна детска градина или ясла
МОН и КЗП с препоръки към родителите, които са предплатили частна детска градина или ясла
В Пловдив продължава ремонтът на вътрешноквартални улици
В Пловдив продължава ремонтът на вътрешноквартални улици