НОВИНИ

Манчестър Юнайтед изстрада успеха при гостуването на Евертън

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:55, 09.10.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
роналдо решил остане манчестър юнайтед
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна труден успех с 2:1 като гост след обрат над Евертън, за да се върне на победния път във Висшата лига.

Двубоят на "Гуудисън Парк" обаче изобщо не започна по мечтан начин за "червените дяволи", които се оказаха догонващи в резултата след само пет минути игра, когато Алекс Иуоби се разписа с прекрасен изстрел от дистанция.

Четвърт час след началото на срещата обаче гостите отговориха, възползвайки се от грешка на "карамелите" в средата на терена, която позволи на топката да стигне до Антони Марсиал, който комбинира с Антони, а бразилецът реализира третия си гол в три мача във Висшата лига за 1:1.

В самия край на първата част пък пълният обрат бе факт, след като Каземиро изведе в отлична позиция влезлия от пейката Кристиано Роналдо, а португалецът преодоля Джордан Пикфорд, за да даде аванс на своя тим. Голът бе и под №700 за Роналдо в кариерата му на клубно ниво.

В 80-та минута Маркъс Рашфорд пък беше точен за 3:1, но попадението му бе правилно отменено заради игра с ръка и това съхрани надеждите на Евертън да измъкнат нещо от срещата.

И това бе на път да се случи в добавеното време, когато бившият играч на Юнайтед Джеймс Гарнър стреля от дистанция, но Давид Де Хея се отчете с важна намеса, избивайки в ъглов удар.

Победата изкачи "червените дяволи" до 5-та позиция във временното класиране с 15 точки, докато първата загуба за Евертън в осем двубоя остави тима на 12-то място с 10 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борците ни приключиха с 12 медала на Световното първенство за ветерани
Борците ни приключиха с 12 медала на Световното първенство за ветерани
Частични избори за кмет се проведоха в община Вълчи дол
Частични избори за кмет се проведоха в община Вълчи дол