НОВИНИ

Манчестър Юнайтед се доближи на точка от топ 4 след класика срещу Нотингам Форест

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:58, 27.12.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
манчестър юнайтед доближи точка топ класика нотингам форест
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед спечели с класическото 3:0 домакинството си на Нотингам Форест в първия мач и за двата тима след подновяването на Висшата лига.

Успехът доближи момчетата на Ерик тен Хаг само на точка от четвъртото място в класирането, което в момента е притежание на Тотнъм, a Юнайтед е и с мач по-малко. В същото време Нотингам Форест остава на предпоследната 19-а позиция с актив от 13 точки само на един пункт зад Евертън, който е първият тим над зоната на изпадащите.

Двубоят на "Олд Трафорд" започна по-добре за домакините и това се потвърди в 19-ата минута, когато Кристиан Ериксен изпълни заучено ъглов удар, а топката стигна до Маркъс Рашфорд, който с удар от движение я прати във вратата на Форест за 1:0.

Само три минути по-късно "червените дяволи" вече водиха с 2:0, като този път Рашфорд влезе в ролята на асистент, подавайки на Антони Марсиал, който стреля от дистанция, а след лошата намеса на стража Уейн Хенеси кълбото влетя в мрежата на гостите за 2:0.

В самия край на първата част Форест върнаха един гол след изпълнение на свободен удар, но системата ВАР маркира много тънка засада на автора на попадението Вили Боли и така вратата на Юнайтед остана суха.

След почивката не липсваха и ситуации пред двете врати, за да се стигне до 87-ата минута, когато Каземиро комбинира със своя сънародник в националния отбор на Бразилия Фред, който оформи крайното 3:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-студено днес, но все още топло за сезона
По-студено днес, но все още топло за сезона
Задържаните по случая "Катаргейт" евродепутати остават в ареста
Задържаните по случая "Катаргейт" евродепутати остават в ареста