НОВИНИ

Манол Иванов: И Михаил Касабов и Георги Иванов не са подходящи за президенти на БФС, защото принадлежат към статуквото

"Информацията първо беше, че натискът на клубовете е за Михаил Касабов, но сега информацията ни е за господин Иванов", съобщи Иванов.

манол иванов михаил касабов георги иванов подходящи президенти бфс принадлежат статуквото
bnt avatar logo
от БНТ
06:53, 08.03.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Не можем да отречем през тези 18 години, че са свършени и добри неща. Ние сме в челната десятка федерации, които вкараха електронното управление на футбола, имаме една от най-модерните бази. Тези неща ги подценяват, но те са изключително важни за футбола. Това каза Манол Иванов - кандидат за президент на БФС в студиото на "Денят започва" на БНТ.

"Скандалите изкуствено се публикуваха в публичното пространство" каза още Иванов и поясни: "Ръководството нямаше достатъчно публичност при вземането на решения, диалога с клубовете също. Когато се застоиш много дълго време на един пост, и нямаш съответната конкуренция, губиш реална представа за реалността и вземаш решения, които са в ущърб на тези, които управляваш във футбола."

Той изрази притеснението си, че се оказва натиск на клубовете в страната.

"Разговорях с треньори на клубове, които ми казаха как са били натискани, питани за кого ще гласувате, бяха дезориентирани, може би са си избистрили в главата за кой кандидат. Те са притеснени от този натиск. За мен беше странно, хора, които се знаят в обществото, принадлежат към т. нар. ъндърграунд, се бяха събрали в ресторанта на базата. Имаме информацията, която каза и Стилиян Петров, че се обикаля по страната и се натискат клубовете", заяви Манол Иванов.

"Това което видях, не казвам имена умишлено, може и да са били на приятелски обяд. Не съм ги видял на маса. По това време на базата беше господин Георги Иванов. Информацията първо беше, че натискът на клубовете е за Михаил Касабов, но сега информацията ни е за господин Иванов", съобщи кандидатът на президент на футболната централа.

"За мен като опит и авторитет господин Касабов е по-добрият кандидат, но ако говориме общо и двамата не са подходящи, защото принадлежат към статуквото", обясни Манол Иванов.

Той отново подчерта, че е част от опозицията и е дошъл за промяна в българския футбол.

Иванов сподели, че е разговарял до този момент със Стилиян Петров, който е част от щаба на друг от кандидатите Димитър Бербатов.

Манол Иванов заяви още, че намира за притеснително липсата на информация относно начина на провеждане на Конгреса на 15 март.

"За мен ще е удоволствие Левски да дадат подкрепата си за мен, като кандидат за президент", сподели Иванов.

Вижте целия разговор във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майк Джеймс пренаписа историята на Евролигата, американецът вече има на сметката си 4457 точки
Майк Джеймс пренаписа историята на Евролигата, американецът вече има на сметката си 4457 точки
Женевското езеро се затопля рязко през последните години
Женевското езеро се затопля рязко през последните години