НОВИНИ

Марица Пловдив с тежка визита на подгласника в Шампионската лига Еджзаджъбашъ Дайнавит

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:35, 05.12.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Снимка: ВК Марица Пловдив
Слушай новината

Волейболният шампион на България при жените Марица Пловдив ще изиграе тази вечер своя четвърти двубой от груповата фаза на Шампионската лига, а съперник на родния тим ще бъде турският гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит, който е вицешампион от последното издание на надпреварата.

Мачът в зала "Бурхан Фелек" в Истанбул е с начален час 18:00 българско време, като в него пловдивчанки ще търсят по-добро представяне срещу този съперник в сравнение с мача помежду им от преди месец в Пловдив, когато туркините се наложиха категорично с 3:0 (25:15, 25:14, 25:11) гейма.

Тази сутрин "жълто-сините" проведоха своята последна тренировка преди срещата довечера, а в понеделник вечер старши треньорът на тима Борислав Крачанов обяви, че настроението на всички е приповдигнато след успеха като гост на унгарския Вашаш Обуда (Будапеща) преди броени дни.

С този успех Марица Пловдив окупира 3-ото място във временното подреждане на тази група "В" с баланс 1-2 и актив от 3 точки, а ако до края пловдивчанки запазят тази позиция, те могат да намерят място в плейофите на Шампионската лига или напролет да играят в четвъртфиналите на втория по сила евротурнир - Купата на CEV.

В същото време Еджзаджъбашъ Дайнавит е на 2-ра позиция в класирането с актив от 2 победи и 1 поражение, което дойде в последния им двубой като гост на италианския Скандичи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокурорският син от Перник с нов обвинителен акт
Прокурорският син от Перник с нов обвинителен акт
Ива Иванова и Елизара Янева започнаха с победи при девойките на Ориндж Боул
Ива Иванова и Елизара Янева започнаха с победи при девойките на Ориндж Боул