НОВИНИ

Марица Пловдив се наложи над градския си съперник Локомотив в контрола

Това бе предпоследна проверка и за двата тима преди подновяването на шампионата

Марица Пловдив Локомотив
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:38, 06.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив Пловдив допусна втора поредна загуба в контролите от зимната си подготовка, след като играчите на Александър Томаш отстъпиха с 0:2 като гост на втородивизионния Марица Пловдив в петата си проверка по време на паузата в шампионата.

Автогол на Мартин Паскалев в края на първата част и попадение на Станислав Маламов в началото на второто полувреме донесоха успеха за "жълто-сините".

Локомотив започна по-силно срещата на стадион "Марица" и още в третата минута удар на Райнов с глава мина покрай вратата. Две минути след това гостите гостите имаха претенции за незачетено попадение при разбъркване след центриране от корнер, като при тази ситуация останаха съмнения дали топката премина голлинията, но съдиите оставиха играта да продължи.

В 40-ата минута Марица поведе в резултата. Веселин Марчев центрира прострелно от левия фланг и в опита си да изчисти, Мартин Паскалев вкара топката в собствената си врата.

Веднага след подновяването на играта от центъра Медвед можеше да изравни, останал очи в очи с Начев, но стражът на Марица парира неговия изстрел.

Веднага след подновяването на играта през втората част домакините удвоиха преднината си. “Жълто-сините” разгърнаха бърза атака, която завърши с гол на Станислав Маламов от близка дистанция след подаване отдясно.

Това бе предпоследна проверка и за двата тима преди подновяването на шампионата. В петък Локомотив ще срещне Етър Велико Търново в последната си контрола от зимната подготовка, докато Марица ще се изправи срещу състава на Крумовград.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден температурен рекорд в Русе (СНИМКИ)
Пореден температурен рекорд в Русе (СНИМКИ)
Йорданка Чобанова поема ръководството на Представителството на ЕК в България
Йорданка Чобанова поема ръководството на Представителството на ЕК в България