НОВИНИ

Марио Костурков изнесе беседа по почтеността пред шампиона по футзал

Марио Костурков
Снимка: Български футболен съюз
bnt avatar logo
от БНТ
23:45, 10.08.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Служителят по почтеността в Направление “Детско-юношески и аматьорски футбол” към Българския футболен съюз (БФС) – Марио Костурков, се срещна с играчи и членове на треньорския щаб на родния шампион по футзал Амиго Северозапад.

Събитието, което се проведе в Националната спортна академия (НСА), е част от програмата на Европейската футболна централа (УЕФА) и Българския футболен съюз (БФС) за превенция и пресичане на опитите за манипулиране на футболни мачове. Костурков изнесе беседа на тема проблеми, свързани с почтеността на играта, и потенциални рискове от манипулиране на срещи преди участието на тима в тазгодишното издание на Шампионската лига по футзал, което започва на 24 август на австрийска земя.

Костурков запозна състезателите на Амиго с член 46 от Дисциплинарния правилник на Българския футболен съюз, който съдържа подробна информация по темата за интегритета.

“Запомнете, че нямате право да залагате на мачове, в които вие самите участвате. Моят личен съвет е да не залагате изобщо на срещи от вашата футзал лига”, обърна се Костурков към футболистите на Амиго. В края на събитието бяха раздадени нагледни материали за превенция на манипулиране на мачове.

В края на този месец играчите на българския първенец ще се изправят срещу Гентофте (Дания), Пърт (Шотландия) и Вийнер Нойщад (Австрия) в предварителния етап на Шампионската лига по футзал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид триумфира със Суперкупата на Европа
Реал Мадрид триумфира със Суперкупата на Европа
Победи за българските тенисистки на международните турнири
Победи за българските тенисистки на международните турнири