НОВИНИ

Мат Джордж пред БНТ: Смятам, че Везенков ще се наслади на престоя си в Сакраменто Кингс

мат джордж бнт харесвам стила игра везенков
bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 23.07.2023
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Журналистът от телевизия ABC 10 в САЩ Мат Джордж говори специално за зрителите на БНТ в предаването "Арена спорт", в което коментира какви са шансовете на Александър Везенков да бъде наистина успешен с екипа на Сакраменто Кингс.

Според Джордж най-добрият български баскетболист приоритетно ще бъде използван на позиция 4 и има всички изгледи да оформи добро партньорство с литовеца Домантас Сабонис.

"Мисля, че приоритетно ще играе на позиция 4. Виждам го като тежка четворка. Естествено, всичко зависи от Майк Браун. Той ще получи време на паркета с ДеАрън Фокс и Сабонис. В офанзивната част на играта Везенков е блестящ и именно поради тази причина го виждам на подобна позиция", започна Мат Джордж.

"Откакто се завърна в състава Харисън Барнс е човека, който получава място в стартовата петица. През миналия сезон той започна в 82 мача и играеше средно по 32 минути. Ще бъде трудно на Везенков. Едва ли някой мисли в момента, че той може да бъде сред стартовата петица на Сакраменто Кингс. На първо време той трябва да докаже, че е на нивото на НБА. Лично за мен би било шокиращо, ако го видя в стартовата петица още в началото, но всичко може да се случи. За мен основният му конкурент ще бъде Барнс, тъй като другият вариант Кийгън Мъри може да бъде преместен на позиция 3 като лек нападател", добави той.

Американският журналист говори още и от какво ще се нуждае Александър Везенков, за да бъде успешен престоят му в НБА с екипа на Сакраменто Кингс.

"В момента най-добрите играчи в НБА са европейци. Тук баскетболът е по-бърз и предизвикателствата са повече особено в защита. Един от основните въпроси е как Саша Везенков ще се адаптира към играта в защита на Сакраменто. Кошът и стрелбите обаче са същите, така че смятам, че Везенков ще се наслади на престоя си в Сакраменто Кингс", заяви Мат Джордж.

"Той можеше да дойде в НБА още преди година, но тогава си личеше, че има още работа за вършене. Искаше да спечели Евролигата и да дойде тук като шампион, но не успя. Все пак Саша беше избран за най-полезен играч и мисля, че това го направи щастлив. Сакраменто му предложи много добър договор не само за стандартите на клуба, а за стандартите на НБА. Мисля, че с добра работа и силно представяне той може да си заслужи дори повече, когато този договор изтече. От моя гледна точка това е една много добра сделка и за двете страни", завърши той.

Целия материал гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паднали дървета и разрушения във Видинско и Врачанско след снощната буря
Паднали дървета и разрушения във Видинско и Врачанско след снощната буря
Камион се вряза в мантинела и затрудни движението по магистрала "Тракия"
Камион се вряза в мантинела и затрудни движението по магистрала "Тракия"