НОВИНИ

Мъж от Дупница е в неизвестност от 13 дни, разследват отвличане

bnt avatar logo
от БНТ
23:22, 12.08.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

13-и ден мъж от Дупница е в неизвестност. 43-годишният Янек Миланов е обявен за общодържавно издирване на 1 август, след като предната вечер е видян за последно да се качва в автомобил на свой съсед. От прокуратурата са образували досъдебно производство за отвличане.

Янек Миланов живее и работи от години във Франция. Прибрал се в родния си град дни преди да изчезне безследно.

Марио Миланов, брат на изчезналия мъж: Бил пред блока с приятели. След 11 часа се качва в автомобил и от тогава е в неизвестност, нямаме никаква следа от него. Умолявам институциите, от които това зависи и могат да помогнат, нека да направим всичко възможно да бъде намерен брат ми. Става дума за човешки живот.

Съседи на Янек също са притеснени и нямат обяснение за неговото изчезване. Описват го като добър човек.

За последната година Янек Миланов е подал 2 сигнала за посегателство срещу дома и автомобила му в полицията в Дупница. Разследващите работят по различни версии.

Марио Миланов, брат на изчезналия мъж: Да отидем отзад и заедно да видим камъка, който все още стои в изолацията на блока. Стрелба с въздушна пушка, 50-и калибър, с която спокойно може да се убие човек в неговия прозорец. И две или 3 посегателства има над неговия автомобил.

Във връзка с изчезването на Янек Миланов от полицията са разпитвани свидетели, иззети са записи на охранителни камери в района на инцидента, направен е и обход на местности и обекти, които може да са свързани със случая.

От прокуратурата в Кюстендил обясниха, че се проверяват всички версии за изчезването на младия мъж.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обрат за 3 минути направи ПСЖ първия 1/2-финалист в ШЛ
Обрат за 3 минути направи ПСЖ първия 1/2-финалист в ШЛ
Проходът "Петрохан" е затворен заради катастрофа
Проходът "Петрохан" е затворен заради катастрофа