НОВИНИ

Мъж под карантина от с. Ясеновец отиде да вземе личната си карта и стана подсъдим

мъж карантина ясеновец отиде вземе личната карта стана подсъдим
bnt avatar logo
от БНТ
13:16, 20.05.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Районната прокуратура в Разград предаде на съд мъж, отишъл в ОД на МВР в Разград да получи новата си лична карта по време на задължителна карантина

38-годишният шофьор на товарен автомобил Хюсеин Ю. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за неспазване на наложената му карантина след завръщане от Западна Европа – престъпление по член 355, ал. 2 от НК.

На 22 април тази година Хюсеин напуснал България с товарния си автомобил, за да извърши курс до Западна Европа. На 30 април се прибрал у нас през ГКПП – Дунав мост. Поставен бил под задължителна 14-дневна карантина като мярка против разпространението на COVID-19.

В предписанието на РЗИ в Русе 38-годишният шофьор посочил, че ще търпи изолацията на адрес в село Ясеновец, което към днешна дата е поставено под карантина заради няколко случая на заразени с коронавирусната инфекция.

На 4 май тази година подсъдимият се сетил, че е подал заявление за издаване на нова лична карта. Отишъл в сградата на сектор „Български документи за самоличност“ на ОД на МВР в Разград.

При извършената справка на служителите на сектора се оказло, че от 30 април до 13 май Хюсеин е поставен под карантина. Така било образувано бързо производство срещу него за нарушаването на установените карантинни мерки против разпространението на COVID-19 в страната.

Делото срещу него е насрочено в Разградския районен съд за разглеждане на 22 май тази година. Заради блокираното заради коронавирус село Ясеновец, процесът ще бъде отложен за друга дата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР утвърди новите цени на природен газ за януари, февруари и март 2020 г.
КЕВР утвърди новите цени на природен газ за януари, февруари и март 2020 г.
7 години затвор за Огнян от Столипиново, убил 2 души в катастрофа
7 години затвор за Огнян от Столипиново, убил 2 души в катастрофа