НОВИНИ

Медалистите от европейското първенство по лека атлетика за до 20 г. се завърнаха в България

Пламена Миткова Лъчезар Вълчев Божидар Саръбоюков
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:28, 11.08.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Медалистите от европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в Йерусалим, Израел се завърнаха в България.

Страната ни завърши с общо четири медала на Европейския шампионат до 20 години - три сребърни и един бронзов.

Пламена Миткова спечели сребърен медал в скока на дължина.

"Не съм доволна от сребърния медал. За мен той няма значение, за мен е важен резултатът. Липсваше ми късметът този път. Всяка следваща година тренирам повече. Надявам се късметът да се върне двойно о да постигна хубав резултат, който да стигне и за Олимпиада. Получи се най-силното ми състезание за годината. Направих много точни опити и се борих, защото до последно не се знаеше дали ще вляза във финалната осмица. Продължих да надграждам и показах характер на пистата. Това бе последното ми състезание за сезона. Готова съм за голямата конкуренция при жените. Ще се справя. Преди да контузя глезена си бях в добра форма и постигах добри резултати. Ако не се беше случило нелепото недоразумение с глезена, щях да постигна по-хубав резултат без късмет", сподели тя.

Божидар Саръбоюков спечели сребро в скока на дължина и в тройния скок.

"Много съм горд от себе си и наистина се радвам. Макар вчерашният медал да не е този, който очаквам, все пак съм доволен. Там, където трябваше се представих подобаващо. Един сантиметър наистина е много. Бях готов да го преодолея, но не ми беше деня. Явно не е писано. Надявам се да покажа по-големи резултати. Винаги има какво още да се гони. Смятам, че 5-те сантиметра за олимпийския норматив са преодолими. Аз самият не очаквах да се доближа до такъв резултат. Наистина много тренирах. Целта ми е да се представя добре на световното първенство след една седмица. След това ще гоним олимпийския норматив", заяви той.

Лъчезар Вълчев се поздрави с бронзовото отличие в тройния скок.

"Винаги може повече. Доволен съм от медала, но от резултата не съм. Беше голяма битката между нашия съотборник Божидар Саръбоюков и естонеца. Ние с него се бутаме да правим по-добри постижения и така си помагаме. Бях доста спокоен, нищо не ми повлия. Мисля, че можех да скоча над 16.5 м, но не успях да си комбинирам скоковете. Видя се, че след последния ми опит лежа на земята от разочарование, а не щастие. Това е спортът. Догодина има световно първенство и ще гоним по-хубави постижения", каза той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова акция за събиране на доказателства след убийството в Цалапица, протестите се пренасят в София
Нова акция за събиране на доказателства след убийството в Цалапица, протестите се пренасят в София
Нургюл Салимова се класира за четвъртфиналите на Световната купа по шахмат
Нургюл Салимова се класира за четвъртфиналите на Световната купа по шахмат