НОВИНИ

Медицинските специалисти отново разпънаха палатки пред Министерския съвет

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:43, 01.03.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Общество

Медицинските специалисти отново излязоха на протест. Те настояват за обещаното увеличение на заплатите, както и за реформа на здравната система.

Този път протестът ще бъде безсрочен, обявиха от Синдиката на българските медицински специалисти. Пред Министерския съвет вече са разпънати техните палатки. Точно преди година сестрите излязоха за първи път на улицата, но обещанията, които са получили тогава, не са спазени, казват те.

Мая Илиева - Синдикат на българските медицински специалисти: Ние ще продължим дотогава, докато държавата наистина реши да се погрижи за нас. Искаме нашата професия да стане защитена. Искаме наистина да излезем от търговията със здраве, искаме държавата да вземе мерки затова ние да бъдем адекватно заплатени, и да работим при едни нормални условия на труд и да подпише постановление такова, каквото подписа за учителите.

Палатка пред Министерски съвет разпънаха и от "Системата ни убива". Техният безсрочен протест е с искане за оставката на социалния министър Деница Сачева. Причината - проблемите в социалната сфера, липсата на лични асистенти за всички нуждаещи се, противопоставянето на една уязвима група хора с друга, споровете около законите за личната помощ и социалните услуги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Каква е ситуацията в Одрин и на границата с Турция
От нашите пратеници: Каква е ситуацията в Одрин и на границата с Турция
Погребват генерал Боцев в родния му Гоце Делчев
Погребват генерал Боцев в родния му Гоце Делчев