НОВИНИ

Международна видеоконферентна връзка за коронавируса в МС

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
11:51, 09.03.2020 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
Политика

Премиерите на България, Израел, Унгария, Румъния, Италия, канцлерът на Австрия и президентът на Кипър провеждат в момента видеоконферентна връзка по темата коронавирус.В разговора участват и експерти.Целта е да се обменят мнения и опит за справяне с вируса.

Българският премиер Бойко Борисков посочи, че ключовата дума в момента е солидарност. И въпреки, че много държави са забранили износа на предпазни маски и защитни облекла, ако се наложи, би трябвало да се позволи износ за страни, в които има голяма нужда.

Той наблегна и на огромната заплаха вследствие от мигрантската криза и стотиците хиляди хора които идват от много заразени страни и върху тях не се упражнява никакъв контрол. Затова и поиска ЕС и останалите страни да предложат сериозни мерки за преодоляване на мигрантската криза.

Въпреки, че Италия е най-сериозно засегната европейска държава, училищата не са затворени, заяви италианският премиер. В страната му дори се обсъжда възможност тинейджърите като най-слабо застрашени да помагат на възрастни хора в дезинфекцирането на градския транспрот и др. Училищата не са в риск, бе категоричен той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затруднения в лабораториите в България, където се проверяват пробите за коронавирус
Затруднения в лабораториите в България, където се проверяват пробите за коронавирус
Шофьор потроши три коли след каскада във Варна
Шофьор потроши три коли след каскада във Варна