НОВИНИ

Мими Христова: Много важно беше за мен да стигна до титлата

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:46, 23.04.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
мими христова важно беше мен стигна титлата
Слушай новината

Цялата подготовка ми беше доста трудна, много пътувания в чужбина, имах проблеми с килограмите и са радвам, че успях да се мобилизирам и да достигна до финала. Това каза европейската шампионка Мими Христова в предаването "Арена спорт".

Във финала в категория до 65 килограма на шампионата на Стария континент в Загреб, Христова триумфира със 7:4 точки над Ирина Рингачи от Молдова.

"Много важно беше за мен да стигна до титлата. Исках да се завърна с медал и се радвам, че успях да взема първото място", каза Христова.

"Във финала нищо не си мислех, не знаех колко време остава до края и реших да атакувам", обясни развоя на финалния си мач Христова.

Тя коментира и предстоящите битки за квотите на ЛОИ Париж 2024. Христова заяви, че все още не знае в коя категория ще се опита да вземе квота и че това ще бъде решено от треньорския щаб.

"Няма нищо по-хубаво от това да се създава конкуренция в България, всеки един спортист така израства. Всеки трябва да бъде уверен, включително и аз, всичко с времето си и борбата ще го покаже", заяви Христова.

"Доволен съм от момичетата, Мими постигна целта си да стане европейска шампионка. Доволен съм и от всички останали, Евелина Николова, която се завърна след контузия, макар и плахо, но доказа, че има цел за световното първенство и ще гоним до край целта си и да вземем квоти за Париж 2024", заяви за БНТ и треньорът Стоян Петков.

Той каза, че женската борба може да вземе четири олимпийски квоти без проблеми.

Вижте цялото интервю във видеото

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юлияна Янева: Гледам към Париж, но не обичам да говоря за бъдещето
Юлияна Янева: Гледам към Париж, но не обичам да говоря за бъдещето
Стоян Орманджиев: Утре ще има яснота за новия стадион на ЦСКА
Стоян Орманджиев: Утре ще има яснота за новия стадион на ЦСКА