НОВИНИ

Министър Аврамова: Работим усилено, за да запазим темповете на строителство в страната

министър аврамова работим усилено запазим темповете строителство страната
bnt avatar logo
от БНТ
14:53, 24.04.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

26 хиляди превозни средства на ден преминават в участъка на Околовръстното на София между Цариградско шосе и „Младост“, който в момента се разширява.

Работи се по всички започнати инфраструктурни обекти в страната и продължава стартирането на нови участъци. Всички структури на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са мобилизирани максимално, за да запазим темповете на строителство, както до сега.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след като с кмета на столицата Йорданка Фандъкова инспектираха напредъка по разширението на Софийския околовръстен път между “Цариградско шосе” и “Младост”.

"В този кризисен период трябва да осигурим работа на строителния бранш максимално, така че да бъдат заети повече хора в него“, обясни министърът. И добави, че въпреки извънредното положение, министерството продължава да издава разрешения за строеж, като от 13 март са издадени 9. Аврамова е изпратила писмо на НСОРБ с указания да не се прекъсват дейностите по инвестиционно проектиране, одобряване и издаване на разрешения за строеж, за да продължи строителството в държавата.

До края на следващата година трябва да бъде завършен участъкът от п.в. "Цариградско шосе“ до п.в. "Младост“ на Софийския околовръстен път. Трасето е над 6 км. Стойността на инвестицията е малко над 142 млн.лв. с ДДС.

Проектът предвижда съществуващият двулентов път да бъде разширен в 6-лентов и така да се осигурят по три платна в посока със средна разделителна ивица. Ще има разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. Ще бъдат изградени четири пътни възела – п. в. "Стар Лозенски път“, п. в. "Патриарх Герман“, п. в. "Самоковско шосе“, п. в. "Младост“, както и три пешеходни надлеза, два моста, както и едно по-голямо съоръжение над воден обект.

Регионалният министър подчерта, че трасето е най-натовареният второкласен път в България, като трафикът е от 22 хиляди до 26 хиляди превозни средства на ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затягат мерките за сигурност в Илинойс, алармират от най-голямата българска общност в САЩ
Затягат мерките за сигурност в Илинойс, алармират от най-голямата българска общност в САЩ
Близо 25 000 лични карти са подновени от началото на годината в Пловдивско
Близо 25 000 лични карти са подновени от началото на годината в Пловдивско