НОВИНИ

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с премиера на Хърватия Андрей Пленкович

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
22:47, 28.02.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Политика
министър председателят бойко борисов разговаря премиера хърватия андрей пленкович

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Хърватия Андрей Пленкович. Двамата обсъдиха обстановката в Сирия, ситуацията с мигрантите, както и сигурността на външните граници на ЕС в контекста на заложените приоритети от настоящото Хърватското председателство на Съвета на ЕС.

В хода на разговора българският министър-председател отбеляза, че само с постоянен диалог и общи усилия може да бъде постигнат мир и сигурност в районите, изправени днес пред сериозни изпитания и трудности.

Премиерът Борисов подчерта пред хърватския си колега, че от години Турция всеки ден среща огромни трудности заради ситуацията, в която се намира. „Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и наш ключов партньор в областта на миграцията, сигурността и борбата с тероризма, не трябва да бъде оставяна сама и без подкрепа“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов пред премиера на Хърватия.

Борисов подчерта, че дипломацията и мирът трябва да останат водещи при решаването на проблемите в региона. „Всички ние имаме интерес да изградим бъдеще, което се основава на стабилност, сигурност и просперитет“, изтъкна още Бориков пред Пленкович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Ина Асса е дизайнер на годината
Ина Асса е дизайнер на годината