НОВИНИ

Министерството на туризма разпореди проверка на плаж "Смокините-север"

марияна николова разпореди проверка плаж смокиня
bnt avatar logo
от БНТ
22:40, 16.05.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Министерството на туризма ще извърши незабавно документална проверка и инспекция на място на морски плаж "Смокините-север", съвместно с органите на РДНСК, за да се установи има ли нарушение на законови и договорни изисквания от страна на концесионера, съобщиха от министерството.

При предходна проверка е установено нарушение на основни договорни задължения при стопанисване на обекта на концесия в съответствие с предназначението му за нуждите, за които е предоставен и е наложена неустойка в размер на 5% от размера на концесионното възнаграждение за 2021 година.

Внесените и одобрени през тази година в Министерството на туризма схеми представляват идеен проект, намерение за това колко на брой и с каква площ преместваеми обекти ще бъдат разположени от съответния концесионер на територията на морския плаж, като министърът на туризма има компетентност единствено да следи за спазването на изискванията за заемане на 2% от площта на морския плаж на заведенията за бързо обслужване и наличието на свободна и заета зона в установените в закона параметри.

Разрешенията за поставяне на преместваемите обекти, съдържащи конкретни технически и конструктивни параметри, свързване с техническа инфраструктура и други, се издават от кмета на съответната община.

Към настоящия момент в Министерството на туризма няма информация по отношение на това дали е издадено разрешение за поставяне на преместваеми обекти на морския плаж след одобряването на новата схема.

Министерството на туризма не е издавало разрешение за разполагане на дискотека на плажа, а само заведение за бързо хранене.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Берое: Любо Пенев може да каже по-добре за ВАР
Треньорът на Берое: Любо Пенев може да каже по-добре за ВАР
Берое и ЦСКА 1948 вкараха 6 гола във вълнуващ мач
Берое и ЦСКА 1948 вкараха 6 гола във вълнуващ мач