НОВИНИ

Млад мъж беше пребит и намушкан с нож в София

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
11:54, 02.03.2021 (обновена)
Чете се за: 03:30 мин.
Криминално
Слушай новината

Жесток побой с вериги, тръби и ножове в София. 31-годишен мъж е бил нападнат от 15 човека, само заради шапка с логото на известен български футболен отбор. Мъжът едва не изгубил живота си. Случаят е от началото на февруари, но беше оповестен вчера в социалните мрежи от близките на пострадалия. Месец след инцидента, от полицията обясняват, че още издирват извършителите. Близките и пострадалият още търсят справедливост.

На 3 февруари вечерта братът на спортния журналист Иван Петров Ангел отишъл заедно със свой приятел за дюнери на пазара в столичния квартал "Младост 4".

Докато двамата приятели чакали поръчката си за храна, изненадващо към тях полетяла бутилка. Миг по-късно били нападнати от група хулигани, които носели вериги, тръби и маски. Побоят станал пред очите на служителите в заведението.

Приятелят успял да избяга, но Ангел нямал този късмет.

"Докато са го били, някой го е ръгал с нож и в двата крака. Докторите казаха, че е абсолютен щастливец, че въобще е жив след това нещо, защото единият разрез е минал на милиметри от артерията. Брат ми има приятели и познати, които ходят на мачове, затова смятаме, че по някакъв начин е свързано с футболни агитки. Неговият приятел е бил с шапка на един от тези отбори", разказа Иван Петров.

Ангел е преминал през няколко тежки операции, тъй като ножът е засегнал седалищния нерв. Все още живее с денонощна болка в пострадалия крак и не може да се движи без патерици. Близките досега са мълчали, за да не пречат на разследването. Месец след инцидента обаче задържани няма, а с това надеждата за справедливост угасва. От фенклуба на противниковия отбор отказаха коментар и заявиха, че отговорност за поведението на улицата носят родителите, а сигурността е грижа на полицията.

"До брат ми достигат информации, че тези хора продължават да се движат из квартала и съседни квартали. Преди дни имаше информация, че са гонили някакви 13-14-годишни деца, които са били облечени с екипи на един от футболните отбори. Аз се притеснявам, че докато тече разследването може да се стигне до поредната вендета. Не мога да приема, че е възможно 15 човека да бият и ръгат някой в 21:30 часа вечерта на пълна спирка с хора и да не може да се разбере тези хора кои са и да не се съберат доказателства", допълни Иван Петров.

От СДВР заявиха за "По света и у нас", че работата по издирването на извършителите продължава и е образувано досъдебно производство. Докато чакат справедливост близките на Ангел се молят той отново да проходи както преди - според лекарите възстановяването ще отнеме не по-малко от две години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания поиска Евро 2020, ще се бори с Бългрия за Мондиал 2030
Великобритания поиска Евро 2020, ще се бори с Бългрия за Мондиал 2030
Горбачов стана на 90 г. под карантина
Горбачов стана на 90 г. под карантина