НОВИНИ

Младежкият театър стартира кампания "Театърът и зрителите срещу COVID-19"

bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 27.03.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Още
младежкият театър стартира кампания театърът зрителите covid

В навечерието на Международния ден на театъра – 27 март, Младежки театър "Николай Бинев" дава начало на дарителска кампания "Театърът и зрителите срещу COVID-19".

Целта на инициативата е да обедини усилията на максимален брой театрални и музикални институти, независими организации в културния сектор, артисти и зрители, и всички заедно да съберат сумата от 45 000 лв за закупуване на респиратор за дихателна реанимация за нуждите на болница УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ" в София, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.

Лечебното заведение е един от подготвените центрове, в които ще бъдат приемани болни с потвърдена диагноза срещу COVID-19 и пациенти в тежко състояние.

"Целта на дарителската кампания е да достигане до максимален брой хора и да мотивира тяхното активно участие. Младежки театър "Николай Бинев" е инициатор на "Театърът и зрителите срещу COVID-19", но вярваме че подобни акции на съпричастност имат смисъл, когато ги правим заедно.

Силно се надяваме, че тази инициатива ще има силата да обедини гилдията ни и с нея да покажем на себе си и общността, че когато ни е отнето правото да лекуваме човешките души с изкуството, което правим, то ни е дадена възможността да спасяваме човешки животи с действията (а не бездействията) си във всеки следващ ден.

Ще сме сърдечно благодарни на всеки един от Вас – представител на организация в културния сектор, който желае да се включи в кампанията, прегърне я като своя и я популяризира. Нека разпространим информацията както през нашите мейлинг листи, така и посредством социалните канали на нашите институции, а защо не и личните ни профили.

Колкото повече хора достигнем, толкова по-бързо ще можем да осигурим сумата за закупуване на респиратора за дихателна реанимация, който спомага геройските усилия на лекарите в болница ИСУЛ", се казва в съобщението на Младежкия театър.

Дарителската кампания се провежда в платформата Helpkarma на следния адрес: https://bg.helpkarma.com/help/601585269832

Благодарим на всички отзовали се! Битката е обща – затова си струва!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боил Банов обсъди мерки за подкрепа на културния и творческия сектор в България
Боил Банов обсъди мерки за подкрепа на културния и творческия сектор в България
Дезинфекцират родилното в Пловдив заради случай на коронавирус
Дезинфекцират родилното в Пловдив заради случай на коронавирус