НОВИНИ

Много страни в Европа обявиха нови мерки срещу коронавирус

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:24, 17.09.2020
Чете се за: 00:50 мин.
По света
Снимка: Pixabay

В Европа новите случаи на Covid-19 се увеличават и Световната здравна организация отбеляза тази тревожна тенденция. Според директора за Европа Ханс Клуге данните за септември трябва да бъдат предупредителен сигнал.

Макар препоръките за 14-дневна карантина да остават, във Франция, Великобритания, Ирландия и другаде я намалиха на 10 дни. В някои държави обявиха нови мерки срещу разпространението на заразата.

Новите мерки срещу заразата от коронавируса в Австрия влизат в сила от понеделник. За тържества на закрито ще се допускат до 10 души, а на открито - до 100. В заведенията ще сядат до 10 души на една маса и няма да се разрешава движение на клиентите. Маските ще са задължителни за магазини, болници и други публични места.

Рудолф Аншобер, министър на здравеопазването на Австрия: За последните 24 часа имаме 780 нови заразени. Излекувани са 389 души. Тестваме повече от всякога - за 24 часа са направени над 1500 теста.

В Чехия също затягат мерките, след като новите случаи на Covid-19 за първи път достигнаха 2000 за едно денонощие.

Адам Войтек, министър на здравеопазването на Чехия: Носенето на маски става задължително във всички училища от прогимназиите нагоре до университетите. Ще се носят и в класните стаи.

Учениците до пети клас ще стоят без маски в час, но ще ги носят извън класните стаи. От събота баровете и нощните клубове в Чехия ще затварят в полунощ.

Властите в Словения също ограничават нощния живот, празненствата и работното време на заведенията. Целта е да не се нарушават важните дейности в страната. На всички, които могат, се препоръчва да работят от дома си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вдъхновен и борбен Локомотив загуби от Тотнъм
Вдъхновен и борбен Локомотив загуби от Тотнъм
Проклятието е развалено! ЦСКА отстрани БАТЕ!
Проклятието е развалено! ЦСКА отстрани БАТЕ!