НОВИНИ

Монтана 2003 завърши със загуба редовния сезон в Адриатическата лига за жени

монтана 2003 завърши загуба редовния сезон адриатическата лига жени
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:29, 13.12.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Монтана 2003 отстъпи като гост на сръбския Слога Пожега с 67:84 (12:27, 22:18, 16:27, 17:12) в последния си мач от група "В" на редовния сезон в Адриатическата лига по баскетбол за жени.

Загубата за българския тим е общо трета в турнира, като така монтанчанки приключват участието си в първата фаза с баланс 5-3 и вече очакват началото на втория етап на Адриатическата лига - т.нар. Суперлига, която започва на 10 януари догодина.

В същото време Монтана 2003, който бе с изцяло български състав за двубоя срещу Слога, излезе временно начело в класирането в група "В", докато сръбкините засега заемат трета позиция с баланс 4-3. По регламент първите четири тима от двете групи се класират за следващата фаза, а окончателното класиране ще стане ясно след изиграването на всички срещи от редовния сезон.

Иначе двубоят в Сърбия започна по-силно за домакините, които натрупаха солидна преднина още в първата четвърт, която приключи при 27:12 в тяхна. Гостите от България все пак намалиха малко от изоставането си във втората част и на почивката пасивът им бе 34:45.

След паузата обаче монтанчанки не успяха да се противопоставят съществено на своите съпернички и разликата надвиши 20 точки – 50:72 преди заключителните 10 минути, в които мачът се доиграваше.

Преслава Колева бе най-резултатна и завърши с „дабъл-дабъл“ - 16 точки и 11 борби за Монтана 2003. Борислава Денчева и Микаела Дамянова добавиха по 13 точки.

За тима на Слога Пожега най-полезна беше Марина Каралич, която оформи „дабъл-дабъл“ - 26 точки и 10 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Левски на левскарите" също отправиха покана към Наско Сираков за открита среща
"Левски на левскарите" също отправиха покана към Наско Сираков за открита среща
Още двама футболисти напускат Етър
Още двама футболисти напускат Етър