НОВИНИ

Мощен вторичен трус в Егейско море тази сутрин

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:02, 31.10.2020
Чете се за: 00:42 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Мощен вторичен трус с магнитуд 5 по скалата на Рихтер беше регистриран в Турция. Той е най-силният от десетките трусове, последвали мощното земетресение от 7-ма степен, което разтърси Турция и Гърция, отнемайки живота на повече от 20 души.

И тази сутрин продължиха спасителните операции в търсене на оцелели под руините в Измир. Близките на изчезналите също цяла нощ бяха в очакване на новини.

Според местните власти 70 души са спасени, жертвите до момента са 25, ранените - повече от 800. През нощта от развалините са били извадени двама души. Спасителните операции са прекратени в осем сгради, но продължават в други девет.

7 по Рихтер в Егейско море, има жертви и ранени (Обзор)

Само в Измир напълно разрушени са 20 сгради. Допълнителни щети са нанесени и от последвалото мини цунами.

В Гърция жертвите са двама тийнейджъри - момче и момиче. Те са загинали на остров Самос, където трусът също беше силно усетен. Ранените са поне седем души, сред които момиче на 14 и жена на 63 години, които са с тежки фрактури. Те са транспортирани в болница в Атина. Както и в Измир, и на гръцкия остров разполагат палатки, за да приютят останалите без дом, както и всички, които се страхуват от вторичните трусове. На острова вече се обследват сградите, за да се прецени кои от тях са опасни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пд не успя да победи Монтана
Локомотив Пд не успя да победи Монтана
Фаворитите във Виена отпаднаха гръмко, Джокович взе само три гейма на щастлив губещ
Фаворитите във Виена отпаднаха гръмко, Джокович взе само три гейма на щастлив губещ