НОВИНИ

Мотористи се учат как да реагират при катастрофа

Ния Прелджич
от Ния Прелджич
13:20, 27.04.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Мотористи от цялата страна се събраха във Военномедицинска академия, за да подобрят знанията си по първа помощ при инциденти на пътя. Лечебното заведение и най-голямата мотоорганизация в България от 2017 година провеждат съвместната инициатива. Безплатният курс се организира, за да може мотористите да знаят как да реагират при катастрофи.

Безплатният курс започна с лекционна част, а медицински специалисти показват как се оказва първа помощ върху обучителни кукли. Обучението е адаптирано към типичните за катастрофи с мотоциклет травми. Целта е мотористите да знаят какво трябва да направят при подобен инцидент на пътя.

"Дойдохме, за да може да си опресним малко знанията по темата понеже мисля последно сме били обучавани по това, когато сме си взимали книжките преди 5-6 години. Хубаво е всеки да мине да си опресни знанията", каза

"Смятам, че никой не е подготвен, защото при едно ПТП виждам какво се случва. Хората са доста неподготвени и става една паника. Точно тук ще научим най-основните неща , които трябва да направим на едно ПТП са съвсем различни - да пазим самобладание, да сформираме едни кризисен екип", отбеляза Мартин Райчев - представител на "Софийски мотористи".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийският огън потегли към Франция с легендарния кораб "Белем"
Олимпийският огън потегли към Франция с легендарния кораб "Белем"
Рая Сръндева в предаването "Аз съм"
Рая Сръндева в предаването "Аз съм"