НОВИНИ

МВнР: Българите, пристигащи в Абу Даби – с PCR, под карантина и с проследяваща гривна

мвнр българите пристигащи абу даби ndash pcr карантина проследяваща гривна
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 05.05.2021
Чете се за: 02:32 мин.
По света
Слушай новината

Абу Даби изисква за пристигащите от България граждани PCR тест и карантина, като ще им бъде поставяна и проследяваща гривна. Това се предвижда в нови правила за влизане в емирството, които са в сила от 3 май, съобщи външно министерство.

По информация на посолството ни в Абу Даби ваксинираните срещу коронавирус, пътниците от държави, които не са в категорията "зелени страни", включително и България, трябва да си направят PCR тест при пристигане в емирството, да се поставят под карантина за пет дни с проследяваща гривна, като друг PCR-тест се прави на четвъртия ден от пристигането в страната.

На неваксинираните пътници, които влизат в Абу Даби от България, е необходимо да се направи PCR тест при пристигане. Те трябва да се карантинират за 10 дни, като им се поставя проследяваща гривна и им се прави друг PCR тест на осмия ден.

Остава задължително изискването за представяне преди всеки полет до и от Абу Даби на отрицателен PCR тест, направен в рамките на последните 72 часа преди пътуването.

Ако се пътува през Абу Даби като турист до Дубай или друго емирство е необходимо входната виза да бъде издадена в Абу Даби. Туристически визи, издадени в Дубай или други емирства, се приемат само, ако пътникът е с произход "зелена държава", сред които България не е към момента.

Пътуване от Абу Даби до Дубай или друго емирство се извършва само с шофьор на компанията "Etihad", автобус на "Etihad Express" или летищно такси.

При пътуване до летището в Абу Даби от друго емирство на влизане в Абу Даби трябва да се представи отрицателен тест за COVID-19, валиден в рамките на 48 часа. Tози тест не освобождава или замества теста, който е необходим за полета.

При необходимост българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в Абу Даби, Обединени Арабски Емирства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тотнъм задържа Гарет Бейл за още един сезон
Тотнъм задържа Гарет Бейл за още един сезон
Променлива облачност, за кратко може да превали
Променлива облачност, за кратко може да превали