НОВИНИ

МВР: Няма бедстващи хора на територията на община Царево

мвр бедстващи хора територията община царево
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:50, 07.09.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

От 19.00 ч. на 6 септември до 8.00 ч. на 7 септември не са регистрирани сигнали, свързани с бедстващи на територията на Община Царево хора. Няма данни и за хора в неизвестност, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Засиленото полицейско присъствие по всички пътни артерии продължава. С оглед избягване на инциденти поради възможни свлачищни процеси на скална и земна маса в рисковите райони полицейски екипи осъществяват линеен контрол. Извършва се и охранителна дейност в зоните с повредена или унищожена собственост на гражданите с цел недопускане на мародерство.

Трафикът по направлението Синеморец – Ахтопол – Царево все още се извършва по обходен маршрут. В по-късните часове се очаква отваряне на основния път и възстановяване на трафика в нормален ритъм. Към момента няма затруднения при придвижването предвид, че по-голяма част от пътуващите от наводнения район са се изтеглили.

Екипите на Зонално жандармерийско управление – Бургас са в готовност за оказване на съдействие и упътване на пътуващите от Южното Черноморие.

Служителите от РДПБЗН – Бургас продължават с дейностите по разчистване и отводняване на терени в Община Царево. Проверява се проходимостта на пътищата и в случай на необходимост се изрязват и преместват дървета и клони. Стартира дейността по цялостно изпразване на двата микроязовира към с. Лозенец, поради належащ спешен ремонт на компрометираните язовирни стени.

Александър Джартов: Не само природата е виновна за това бедствие, а причините са комплексни

Екипи на „Гранична полиция" също оказват съдействие на служителите от останалите структурни звена при изпълнение на задачите им.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От БСП настояват премиерът и финансовият министър да дойдат в парламента заради бедствието
От БСП настояват премиерът и финансовият министър да дойдат в парламента заради бедствието
Тома Биков е избран за председател на Комисията по култура и медии в НС
Тома Биков е избран за председател на Комисията по култура и медии в НС